Paraméterek

Oldalszám: 280 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 1,4cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2022

Taktikák - Keresztyén meggyőződésünk megvitatásának módszertana

Szerző Gregory Koukl
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
2.600 Ft
Menny.:db
Taktikák - Keresztyén meggyőződésünk megvitatásának módszertana
2.600 Ft
Menny.:db

Leírás

Szeretek beszélgetésbe elegyedni nem keresztyénekkel, de gyakran az jár a fejemben: „Mi lesz, ha elakadok, és nem tudom, mitévő legyek?” Greg segített elűzni ezt a félelmemet, és gyakorlati eszközöket adott a beszélgetésekben való ügyes manőverezéshez. Szívből ajánlom ezt a könyvet. - Sean McDowell

Egy olyan kultúrában, amely egyre közömbösebb vagy akár ellenséges a keresztyénség igazságával szemben, Krisztus követőinek fel kell készülniük arra, hogy kommunikáljanak azokkal, akik „nem beszélik” a hívők nyelvét, vagy nem ugyanazt fogadják el a tekintély forrásaként. Gregory Koukl bemutatja, hogyan lehet művészi módon visszaszerezni a beszélgetések irányítását, és megfontoltan, diplomatikus eszközökkel konstruktív irányba terelni azokat.

Megtanulhatjuk:
– hogyan reagáljunk a kihívásokra, kérdésekre és provokációkra higgadtan és meggyőződéssel,
– hogyan kezdeményezzünk könnyedén evangelizáló beszélgetéseket,
– hogyan mutassuk be világosan, okosan és meggyőzően az igazságot,
– hogyan leplezzük le irgalmasan és hatékonyan a hibás gondolkodást és a logikai tévedéseket.
A legfontosabb, hogy megtanuljuk, hogyan vehetjük rá az embereket, hogy komolyan elgondolkodjanak Jézus személyéről.

Koukl a nyilvánosság előtt a keresztyénség védelmében szerzett széleskörű tapasztalataira támaszkodva nemcsak hatékony érveket mutat be, amelyekkel megvédhetjük, hogy miért hisszük azt, amiben hiszünk, hanem olyan módszerekre is megtanít, amelyekkel érdemi párbeszédet és vitát folytathatunk.
Lépésről lépésre megtanuljuk a helyes meggyőzés és védekezés fogásait, hogy hogyan ismerjük fel a szemben álló fél taktikáját, és hogyan építsük fel az érveinket türelmesen és gyakorlatiasan.

Gregory Koukl apologetikából és filozófiából is rendelkezik MA diplomával. Több mint 80 egyetemen tartott előadást, és 30 éven át vezette saját rádióműsorát, amelyben védelmezte a „keresztyénséget, amiről érdemes elgondolkozni”. A Stand to Reason (str.org) alapítója és elnöke, a Biola Egyetemen a keresztyén apologetika adjunktusa.

Vélemények

4.00
1 értékelés
0
1
0
0
0
Írja meg véleményét!
2023. 10. 06.
Szerintem ugyan senki sem fogja "beleérvelni" a másikat a keresztény hitbe, de a könyv mindenképpen érdekes abból a szempontból, hogy kidomborítja a kereszténység logikus, gondolkodásra ösztönző és érvelhető oldalát. Teszi ezt jól megírva, és jó szándékkal. Ha csak szeretnénk jobban tudni megvitatni témákat, akkor is hasznos.