Blog

Aminek hamarosan meg kell történnie -  60. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 60. RÉSZ

Szabadságharcosok

Tudom, március 15-e már elmúlt, de valahogy úgy érzékelem, hogy ez a palesztin ügy szépen lassan bekúszott a mindennapjainkba, és itt van velünk, már rombol, öl és pusztít. Most még nem a mi egyetemista fiataljaink barikádozzák el magukat itt Magyarországon, de az USA nagy egyetemei már nagyon komoly gondokkal néznek szembe az utóbbi hetekben. A “Free Palestine!” vagyis “Szabadság Palesztinának!” szlogen mögé bújva egyre erőszakosabb tömegek állnak össze, foglalják el az egyetemek parkjait, nagyobb előadóit, és fejezik ki szimpátiájukat a HAMAS terrorszervezet tetteivel.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  59. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 59. RÉSZ

A jövő technológiája már itt van

Nem vagyok a digitális világgal barátságban. Tudom, mai világunkban kikerülni egyre nehezebb, de amennyire lehetséges, igyekszem magam távol tartani tőle. Az utóbbi hetekben több olyan élmény is ért, ami miatt muszáj egy kicsit újra elővennem a Mesterséges Intelligencia témakörét.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  58. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 58. RÉSZ

Csodák

Az elmúlt napok történései bőven adnak arra okot, hogy elgondolkozzunk, csodálkozzunk és hálát adjunk! Két olyan eseményt említenék, ahol mindenképpen térdet és fejet kell hajtsunk a Mi Istenünk előtt. 

Aminek hamarosan meg kell történnie -  57. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 57. RÉSZ

Farkas a bárányok között

A megtévesztés a Sátán legsikeresebb fegyvere. Ezt használja Isten minden teremtménye ellen, akiket a saját képmására teremtett. Elbújik, és a háttérből mozgatja a szálakat. Ritkán lép előtérbe, hiszen, mi keresztények, amúgy akkor rögtön felismernénk, a Hazugság Atyját. De mi van akkor, amikor a Világosság Angyalaként jelenik meg, vagy éppen báránybőrbe bújt farkasként?

Aminek hamarosan meg kell történnie -  56. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 56. RÉSZ

Hírek Izraelből

Blog sorozatunk fő témája a megtévesztés. A hozzánk eljutó hírek, képek, információk nagyban függnek attól, hogy milyen csatornát nézünk. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon sok téma esetében egészen más a narratíva, ha a közmédia (mainstream media) által elénk tárt híreket olvassuk, vagy ha tudatosan keressük azokat a forrásokat, ahonnan a valóságban zajló eseményeket, hozzáértők tolmácsolják nekünk.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  55. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 55. RÉSZ

Jézusról szóló próféciák

Jézus születését, halálát és feltámadását nagyon sok prófécia megjövendölte. Azonban, még a mai napig is vannak próféciák, amik még nem teljesedtek be, hiszen Jézus második eljövetele még előttünk van. A Húsvét ünnepe kapcsán - a teljesség igénye nélkül - csokorba gyűjtöttem néhány olyan próféciát, ami vagy Nagypénteken vagy a Feltámadás vasárnapján beteljesedett. 

Aminek hamarosan meg kell történnie -  54. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 54. RÉSZ

Napfogyatkozás

Úgy döntöttem, hogy mivel annyi érdekesség van ebben az előttünk álló teljes Nagy Amerikai Napfogyatkozásban, hogy összeszedem azokat az információkat, amik innen-onnan megtaláltak az utóbbi hetekben. FONTOS! hogy nem fogok kijelenteni semmit, inkább csak a tényeket szedem össze. Természetesen, vannak Igeversek, amik ide passzolnak, de azt tanácsolom, hogy aki nem hiszi, maga is járjon utána…

Aminek hamarosan meg kell történnie - 53. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 53. RÉSZ

Több frontos háború

Az év elején hallottam egy nagyon jó Bibliaórát egy lelkipásztortól, aki arról beszélt, hogy 2024-ben milyen jellegű háború fog zajlani a mindennapjainkban. Nem bombákra, gránátokra és lövedékekre gondolt, hanem azokra a területekre, amelyek mindannyiunk életében folyamatosan támadva lesznek hazugságokkal és félrevezetéssel. Alig telt el azóta két hónap, és én magam is egyre jobban érzékelem ezeket a támadásokat mindenfelől.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  52. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 52. RÉSZ

KISFILM AJÁNLÓ

Nem kell sokat mondjak a kisfilmről. Javaslom, hogy mindenki nézze végig. Nagyon tanulságos, és teljes mértékben időszerű. Benne van minden, amiről én magam is írni szoktam.

Aminek hamarosan meg kell történnie - 51. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 51. RÉSZ

A hamis próféta

A közelgő globális egyeduralom kapcsán tudjuk az Igéből, (Jelenések könyve 13. fejezete) hogy három terület lesz a Sátán kezében a Nagy Nyomorúság 7 éves időszakában: a gazdaság, a politika és a vallás. Az első kettőről magam is elég sokat írtam már, de a vallási egyeduralom témáját még nem jártam körbe. Az első két területre való készülést a mai világunkban már sokan látják olyanok is, akik nem ismerik a Biblia próféciáit. De a hitbéli vonatkozás kapcsán nekünk keresztényeknek kell meghúznunk a vészharangot!