Blog

Aminek hamarosan meg kell történnie -  64 RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 64 RÉSZ

Pecsét vagy bélyeg?

VÁLASZTÁS! Nem kell megijedni, nem a most hétvégi (2024. 06. 09.) magyarországi önkormányzati és Európa-parlamenti választásokról fogok írni. Bár, arról is érdemes lenne írnom, de ezt a témát most mégis meghagyom másoknak. A választások témája és kérdései, mégis megmozgattak, mert mostanában sokat gondolkodom a szabad akaratunkon. Annyira elképesztő, hogy Isten ezt megadta nekünk, és soha, semmilyen körülmények között nem veszi vissza tőlünk.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  63. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 63. RÉSZ

Egy szempillantás alatt 

Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindannyian elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba.” (1.Kor 15:51-53)

Aminek hamarosan meg kell történnie -  62. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 62. RÉSZ

Kirakós darabkái

Újra és újra rádöbbenek arra, hogy a blogírás során is annyi minden apróságra felnyitja Isten a szemem. Emellett azt is vallom, hogy ahogy telnek a napok, az ismeretünk is egyre gyarapszik, így válik egyre több minden világossá és egyértelművé. A Szentírásban olvasottak a szemünk előtt válnak valósággá. A megtévesztés egyre erőteljesebb, hiszen a Gonosz nem pihen, folyamatosan készíti elő az Antikrisztus evilági uralmát és ehhez nagyon igyekszik az antiszemitizmust is folyamatosan szítani.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  61. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 61. RÉSZ

Az áruló csókja

Izrael a napokban ünnepelte 76. születésnapját. Háborúban állnak, elég sok fronton, ezért a hírekben folyamatosan jelen vannak. Az ott élő emberek, családok mindennapjait beárnyékolja az aggodalom, mert nők és férfiak, férjek, apák, testvérek, fiak és lányok harcolnak az ország különböző területein. Visszatekintve láthatjuk, hogy Izrael államának születése és fontosabb történései háborúkhoz köthetőek.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  60. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 60. RÉSZ

Szabadságharcosok

Tudom, március 15-e már elmúlt, de valahogy úgy érzékelem, hogy ez a palesztin ügy szépen lassan bekúszott a mindennapjainkba, és itt van velünk, már rombol, öl és pusztít. Most még nem a mi egyetemista fiataljaink barikádozzák el magukat itt Magyarországon, de az USA nagy egyetemei már nagyon komoly gondokkal néznek szembe az utóbbi hetekben. A “Free Palestine!” vagyis “Szabadság Palesztinának!” szlogen mögé bújva egyre erőszakosabb tömegek állnak össze, foglalják el az egyetemek parkjait, nagyobb előadóit, és fejezik ki szimpátiájukat a HAMAS terrorszervezet tetteivel.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  59. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 59. RÉSZ

A jövő technológiája már itt van

Nem vagyok a digitális világgal barátságban. Tudom, mai világunkban kikerülni egyre nehezebb, de amennyire lehetséges, igyekszem magam távol tartani tőle. Az utóbbi hetekben több olyan élmény is ért, ami miatt muszáj egy kicsit újra elővennem a Mesterséges Intelligencia témakörét.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  58. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 58. RÉSZ

Csodák

Az elmúlt napok történései bőven adnak arra okot, hogy elgondolkozzunk, csodálkozzunk és hálát adjunk! Két olyan eseményt említenék, ahol mindenképpen térdet és fejet kell hajtsunk a Mi Istenünk előtt. 

Aminek hamarosan meg kell történnie -  57. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 57. RÉSZ

Farkas a bárányok között

A megtévesztés a Sátán legsikeresebb fegyvere. Ezt használja Isten minden teremtménye ellen, akiket a saját képmására teremtett. Elbújik, és a háttérből mozgatja a szálakat. Ritkán lép előtérbe, hiszen, mi keresztények, amúgy akkor rögtön felismernénk, a Hazugság Atyját. De mi van akkor, amikor a Világosság Angyalaként jelenik meg, vagy éppen báránybőrbe bújt farkasként?

Aminek hamarosan meg kell történnie -  56. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 56. RÉSZ

Hírek Izraelből

Blog sorozatunk fő témája a megtévesztés. A hozzánk eljutó hírek, képek, információk nagyban függnek attól, hogy milyen csatornát nézünk. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon sok téma esetében egészen más a narratíva, ha a közmédia (mainstream media) által elénk tárt híreket olvassuk, vagy ha tudatosan keressük azokat a forrásokat, ahonnan a valóságban zajló eseményeket, hozzáértők tolmácsolják nekünk.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  55. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 55. RÉSZ

Jézusról szóló próféciák

Jézus születését, halálát és feltámadását nagyon sok prófécia megjövendölte. Azonban, még a mai napig is vannak próféciák, amik még nem teljesedtek be, hiszen Jézus második eljövetele még előttünk van. A Húsvét ünnepe kapcsán - a teljesség igénye nélkül - csokorba gyűjtöttem néhány olyan próféciát, ami vagy Nagypénteken vagy a Feltámadás vasárnapján beteljesedett.