Blog

Aminek hamarosan meg kell történnie -  66 RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 66 RÉSZ

Bőség kosara

Az ajándékozást nem mindenki szereti. Azt mondja a Biblia, hogy nagyobb boldogság adni, mint kapni. (ApCsel 20:35) Azt tapasztalom, hogy van, akinek nagyon jó érzéke van arra, hogy kreatív és személyre szóló ajándékot keressen vagy akár készítsen. Másnak pedig kín keserves egy-egy szerettének kitalálni valamit, hiszen sem ötlete, sem kedve nincs azon gondolkodni, hogy mit rendeljen vagy szerezzen be. Én nagyon szeretek adni is és ajándékot kapni is. Szerintem, engem könnyű meglepni. Van kedvenc állatom, van hobbim, szeretek olvasni, új dolgokat kipróbálni, szeretek nassolni és nem vagyok allergiás a virágokra. Emellett pedig kihívásként élem meg, hogy meg tudjam lepni családtagjaimat vagy barátaimat valami olyasmivel, amivel pont eltalálom azt, amire éppen vágynak, vagy csak örülnek az ajándéknak, mert ők is szívesen veszik a rájuk gondolást.

Aminek hamarosan meg kell történnie - 65 RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 65 RÉSZ

Az idő

Rengeteg minden jut eszembe, ha az időről gondolkodom. Igazából felfoghatatlan kincs. Minden nap újra indul a 24 óra. Érdekes, mert talán ez az egyetlen, amiből mindenkinek ugyanannyi jut. Mármint, 1 nap 24 óra. Van, amikor ez áldás, máskor meg borzasztóan frusztráló, hogy csak ennyi van belőle. Van, amikor ügyesen bánok vele, de sajnos előfordul, hogy kifolyik a kezeim közül. Napjaim számát nem tudom előre, de igazából azt sem, hogy mit hoz a következő pillanat. Mégis úgy csinálok, mintha én tartanám a kezeimben az idő feletti uralmat.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  64 RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 64 RÉSZ

Pecsét vagy bélyeg?

VÁLASZTÁS! Nem kell megijedni, nem a most hétvégi (2024. 06. 09.) magyarországi önkormányzati és Európa-parlamenti választásokról fogok írni. Bár, arról is érdemes lenne írnom, de ezt a témát most mégis meghagyom másoknak. A választások témája és kérdései, mégis megmozgattak, mert mostanában sokat gondolkodom a szabad akaratunkon. Annyira elképesztő, hogy Isten ezt megadta nekünk, és soha, semmilyen körülmények között nem veszi vissza tőlünk.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  63. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 63. RÉSZ

Egy szempillantás alatt 

Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindannyian elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba.” (1.Kor 15:51-53)

Aminek hamarosan meg kell történnie -  62. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 62. RÉSZ

Kirakós darabkái

Újra és újra rádöbbenek arra, hogy a blogírás során is annyi minden apróságra felnyitja Isten a szemem. Emellett azt is vallom, hogy ahogy telnek a napok, az ismeretünk is egyre gyarapszik, így válik egyre több minden világossá és egyértelművé. A Szentírásban olvasottak a szemünk előtt válnak valósággá. A megtévesztés egyre erőteljesebb, hiszen a Gonosz nem pihen, folyamatosan készíti elő az Antikrisztus evilági uralmát és ehhez nagyon igyekszik az antiszemitizmust is folyamatosan szítani.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  61. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 61. RÉSZ

Az áruló csókja

Izrael a napokban ünnepelte 76. születésnapját. Háborúban állnak, elég sok fronton, ezért a hírekben folyamatosan jelen vannak. Az ott élő emberek, családok mindennapjait beárnyékolja az aggodalom, mert nők és férfiak, férjek, apák, testvérek, fiak és lányok harcolnak az ország különböző területein. Visszatekintve láthatjuk, hogy Izrael államának születése és fontosabb történései háborúkhoz köthetőek.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  60. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 60. RÉSZ

Szabadságharcosok

Tudom, március 15-e már elmúlt, de valahogy úgy érzékelem, hogy ez a palesztin ügy szépen lassan bekúszott a mindennapjainkba, és itt van velünk, már rombol, öl és pusztít. Most még nem a mi egyetemista fiataljaink barikádozzák el magukat itt Magyarországon, de az USA nagy egyetemei már nagyon komoly gondokkal néznek szembe az utóbbi hetekben. A “Free Palestine!” vagyis “Szabadság Palesztinának!” szlogen mögé bújva egyre erőszakosabb tömegek állnak össze, foglalják el az egyetemek parkjait, nagyobb előadóit, és fejezik ki szimpátiájukat a HAMAS terrorszervezet tetteivel.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  59. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 59. RÉSZ

A jövő technológiája már itt van

Nem vagyok a digitális világgal barátságban. Tudom, mai világunkban kikerülni egyre nehezebb, de amennyire lehetséges, igyekszem magam távol tartani tőle. Az utóbbi hetekben több olyan élmény is ért, ami miatt muszáj egy kicsit újra elővennem a Mesterséges Intelligencia témakörét.

Aminek hamarosan meg kell történnie -  58. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 58. RÉSZ

Csodák

Az elmúlt napok történései bőven adnak arra okot, hogy elgondolkozzunk, csodálkozzunk és hálát adjunk! Két olyan eseményt említenék, ahol mindenképpen térdet és fejet kell hajtsunk a Mi Istenünk előtt. 

Aminek hamarosan meg kell történnie -  57. RÉSZ

Aminek hamarosan meg kell történnie - 57. RÉSZ

Farkas a bárányok között

A megtévesztés a Sátán legsikeresebb fegyvere. Ezt használja Isten minden teremtménye ellen, akiket a saját képmására teremtett. Elbújik, és a háttérből mozgatja a szálakat. Ritkán lép előtérbe, hiszen, mi keresztények, amúgy akkor rögtön felismernénk, a Hazugság Atyját. De mi van akkor, amikor a Világosság Angyalaként jelenik meg, vagy éppen báránybőrbe bújt farkasként?