Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+3613223253
Ön itt jár: > >

Blog

300

300

 

300 katona óriási túlerő ellen. Esélytelen a győzelmük, mégis harcolnak. Az ellenség győzelmét borítékolni lehetne. Spárta és Izrael történelméből is ismerünk ilyen történetet. A két történet viszont merőben különbözik.

 Könyvek melyek azonnal tettre késztettek 2.

 

Az imádság keresztény életünk egyik legalapvetőbb eleme. Mégis oly sok kérdés vetődik fel bennünk még mindig. Valóban csak egy mustármagnyi hitre van szükség? Miért mondjuk azt, hogy Jézus nevében? Miért esik nehezemre egy ennyire egyszerű dolog, mint az ima? O. Hallesby "Az imádságról" című könyve választ ad kérdéseinkre, és olyan alapvető igazságokat ír le, melyeket fontos tudatosítanunk magunkban az imádsággal kapcsolatban. 

Miért hallgat Isten?

 

Hol van a helyem a világban? Mit vár tőlem Isten, jobbra vagy balra menjek? Miért nem ad Isten egyszerű válaszokat életünk nagy kérdéseire?

Könyvek melyek azonnal tettre késztettek 1.

 

Azt mondják a jó könyv az, amit nem tudsz letenni. Szerintem ezt még lehet fokozni. Vannak könyvek, amiket muszáj letennem. Nem azért, mert unalmasak, hanem mert olyan nagy hatással vannak rám. Olvasom és azt érzem, hogy akkor most ezt el kéne kezdeni megvalósítani. Nem holnap, hanem most azonnal.

Márta a rosszabb részt választotta?

 

A jó háziasszony a konyhában tüsténkedik. A jó szolgáló mindig tettrekész. Mária és Márta története ennek ellentmond. De akkor hol rontotta el Márta?