Paraméterek

Oldalszám: 328 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 2cm
Kötés: Keménytáblás
Kiadás éve: 2018

Hol van Isten, amikor fáj?

Szerző Philip Yancey
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
4.500 Ft 4.050 Ft
Menny.:db
Hol van Isten, amikor fáj?
4.500 Ft 4.050 Ft
Menny.:db

Leírás

Philip Yancey - Hol van Isten, amikor fáj?
A világhírű szerző most megjelenő új könyvében arról az örök kérdésről olvashatunk, hogy: -  Ha Isten valóban annyira szeret minket, akkor miért engedi, hogy mindenféle rossz történjen velünk? 
"Egyedül a szenvedés hangszórója elég erős ahhoz, hogy térdre és gondolkodásra kényszerítsen életről, halálról, igazságról… Kórházlelkész van, koktélparti-lelkész nincs." 
A szerző ezúttal sokak által elkerülni igyekezett területre lép: közel megy a fájdalomhoz és a szenvedéshez, hogy válaszokat találjon a földi élet árnyékos oldaláról érkező kínzó kérdéseinkre, segítségül hívva az emberi tapasztalat és a Biblia gazdagságát.  
Ez a könyv 1977-ben jelent meg először, majd a hosszú évek alatt kapott olvasói visszajelzések alapján a szerző most kibővítette, és szinte "újra írta" ezt a remekművet.  A szenvedés, a fájdalom kikerülhetetlensége számtalan kérdést vet fel, melyekre a szerző (Philip Yancey) őszintén, a hívő ember nehézségeivel is szembenézve igyekszik feleleteket adni. 

"Ezenközben vajon hol van Isten? Ez az egyik legnyugtalanítóbb tünete a bajnak. Mert amikor boldog az ember, olyan boldog, hogy nem érzi szükségét Istennek: sőt, mintha Isten kéréseivel egyenesen megzavarná ezt a boldogságot. Ám ha az ember észhez tér és hálával, dicsérettel fordul őfelé, akkor Isten - úgy tűnik - tárt karokkal fogadja.
De mit talál az ember a kétségbeesés, a szükség óráiban, amikor minden más segítség hiábavaló? Egy arcába csapódott ajtót, és a nehéz lakat kattanását, egyszer, kétszer... amint rázáródik. Utána síri csend. Akár el is mehetnék. Minél tovább várok, annál fülsiketítőbb a némaság."
- C.S. Lewis
Marad az örök kérdés: - Hol van Isten, amikor fáj? Bennünk van, s nem abban, ami fájdalmat okoz nekünk. És segít, hogy a rossz jóvá alakuljon át. Isten a rosszból is a legjobbat hozza ki.
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!