Paraméterek

Oldalszám: 352 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 2cm
Kötés: Keménytáblás
Kiadás éve: 2022

Ahová a fény vetült / Memoár

Szerző Philip Yancey
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
4.500 Ft 4.050 Ft
Menny.:db
Ahová a fény vetült / Memoár
4.500 Ft 4.050 Ft
Menny.:db

Leírás

Atlanta, 1950-es évek. Egy fiatalon megözvegyült anya vallástanításból tartja el magát és két fiát, Marshall és Philip Yancey-t, akik egyre azon igyekeznek, hogy kitörjenek lakókocsiotthonuk szűkös keretei közül. Amikor Philip főiskolás lesz, döbbenetes titokra derül fény apja halálának körülményeiről, és kezdi megérteni, mi vezette anyját a szélsőséges és szikár vallásosság felé, és hogyan jutott arra a „szent” meggyőződésre, hogy Isten különleges célra rendelte a fiait. Az Ahová a fény vetült megkapó családi elbeszélés és fejlődésregény, hátterében a második világháborút követő viharos idők Amerikájával, amelyet a déli fundamentalizmus és a társadalmi változást sürgető polgárjogi mozgalmak egymásnak feszülő erői alakítottak. Ahogy a szerző személyes történetének és a megváltás utáni kutatásának darabjai összeállnak, kirajzolódik, mire képes az igazság iránti őszinte vágy. Még az is lehetségessé válik, hogy a hit félelem helyett a kegyelemben gyökerezzen.
„Őszintén hiszem, hogy ezért a könyvért születtem a földre – mondja a szerző. – A gyerekkoromból ismert erők – faji alapú gyűlölet, politikai megosztottság, kultúrharcok – újra felütötték a fejüket modern formában. Aki hátranéz, előre lát.”

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2022. 07. 09.
Szeretem Yancey könyveit, és ebben sem csalódtam. Döbbenetes volt olvasni azt, hogy milyen háttérből formálta azzá Isten, amivé. Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet! Nagyon tanulságos!