Paraméterek

Oldalszám: 568 oldal
Méret: 20,5 x 13,5cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2023

Kálvin - regény

Szerző Cs. Szabó Sándor
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
5.500 Ft 4.950 Ft
Menny.:db
Kálvin - regény
5.500 Ft 4.950 Ft
Menny.:db

Leírás

A szerző előző regénye - Luther I.-II. - pár éve jelent meg! Egy olvasó véleménye a regényről: "Én végig érdekesnek tartottam a könyvet, lekötött a cselekménye. Sok olyan információt megtudtam Lutherről, ami a nagy Luther-filmben sem szerepel; amik mind alakították jellemét és útját. Annak idején pont a középkori egyháztörténelemnél beszélgettük a főiskolán, hogy bizony mennyire képlékeny határ volt néha az, hogy ki vált egyháztanítóvá, és kiből lett eretnek… A szerző nagyon jól kibontja a korabeli életet, a felemelkedés lehetőségeit, a család áldozatát, amelyet a kiszemelt gyermek miatt hoznak, …" - PTJúlia

Új regénye egy részes, amelyben bemutatja Kálvint, a korszakalkotó írások és súlyos döntések mögött rejlő, vívódó embert. Édesanyja korai halálát követően a fiatal Jehan Cauvin élete teljesen felbolydul: elveszíti azt, aki a legközelebb áll hozzá, apja pedig – a szülői házból és testvérei közösségéből kiszakítva – tanulni küldi. A félárva fiú vigaszra talál a tudomány világában, és hamar kitűnik tehetségével. Hallgatag természete ellenére egyre nagyobb hírnévre tesz szert, kivételes memóriájának köszönhetően kiválóan ismeri a Bibliát és az egyházatyák tanításait – elmés és szigorú logikájú gondolkodó, verhetetlen hitvitázó. Hamar rá kell azonban ébrednie, hogy veszélyes utakon járva találhatja csak meg a saját helyét és küldetését az egyház és a társadalom forrongó, újraformálódó világában.

Cs. Szabó Sándor életrajzi regényében megismerteti az olvasót a reformátor személyiségét és tanításait formáló hatásokkal, történelmi eseményekkel és fontos személyekkel – továbbá betekintést enged a feleségéhez, Idelette-hez fűződő szoros kapcsolatába. Kálvin élete a folyamatos változásról szól, melynek során Istenbe vetett hite és a Szentírás igéi jelentik számára az állandóságot.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!