Paraméterek

Oldalszám: 224 oldal
Méret: 23 x 15cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2023

Életre kelt történetek

Szerző Kustárné Almási Zsuzsanna
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
3.500 Ft 3.150 Ft
Menny.:db
Életre kelt történetek
3.500 Ft 3.150 Ft
Menny.:db

Leírás

Bibliai történetek katechetikai feldolgozása a báb és a dráma eszközeivel

Teológia és bábművészet egymástól távol eső területe összekapcsolódik a látszaton túli valóságra utalásban, az értelmezésben, a kifejezhetetlen kifejezésében, a szakrális történetmesélésben. A Biblia egyetemes érvényű történetei nemcsak önmagunkról, a világról, hanem Istenről, hozzánk való viszonyáról, az ő szándékairól és cselekvéséről szólnak. Ezért nagyon fontos, hogy az ember, különösen gyerekkorban ne maradjon egyedül a történetekben átélt élménnyel, amely jelentős hatást gyakorol önképére, önbecsülésére, kialakuló istenképére.
A dráma és a bábjáték egyszerre ősi és modern, gyökereiben mélyen szakrális indíttatású. Jelen kötet elsősorban a katechézis folyamatát kívánja segíteni, s különösen a narrációban rejlő lehetőséget hangsúlyozza, útmutatót adva ahhoz a komplex alkotói folyamathoz, amely a bábjáték vizuális, szimbolikus és dramatikus eszközrendszere által a szellemiségében, nyelvezetében, kifejezési módjaiban a mai ember számára sokszor érthetetlen bibliai történeteket, és azok értéküzenetét átélhetővé, befogadhatóvá és iránymutatóvá teszi.
Kustárné dr. Almási Zsuzsanna református lelkész, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Katechetikai Központjának vezetője, egyetemi adjunktus.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!