Paraméterek

Oldalszám: 253 oldal
Méret: 18 x 11cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2018

Pedig mi azt hittük

Szerző Bolyki László
Átlagos értékelés: (9)
Kívánságlistára teszem
Könyv
3.900 Ft
Menny.:db
Pedig mi azt hittük
3.900 Ft
Menny.:db

Leírás

A Good News könyvesbolt Olvasói és Vásárlói véleménye alapján, ez a könyv nyerte el: AZ ÉV KÖNYVE! 2017 díjat!
Gratulálunk a szerzőnek, és külön köszönettel tartozunk neki, hogy tovább erősíti hitvallásunk közös célját: "Mi értéket adunk, nem csak egy könyvet!"
Bolyki Lacit már jól ismerjük. Egyrészt, mint aki a Budapesti Fesztiválzenekarban, a Concerto Budapest együttesben és az Erkel Ferenc Kamarazenekarban komolyzenét, a Bolyki Brothers énekegyüttessel jazzt és gospelt, saját gyülekezetében pedig egyházi zenét játszik. Másrészt, mint írót, akinek már harmadik könyvét vehetjük kezünkbe. Előző két könyve (Milyet zenét szeret Isten? és a Kegyelem és kalmárszellem), komoly sikert értek el a magyar keresztény könyvpiacon. Sőt, mindkettőnek már többszöri kiadása jelent meg! 
Új könyvének címe: Pedig mi azt hittük.
A könyv alcíme lett a legfelkavaróbb : Valláskárosultak evangéliuma
  Bizonyára direkt lett ez az alcím ilyen "ütős", mert nem is gondolnánk, hogy milyen sokan vannak, akik "belebetegednek" hitükbe...annak ellenére, hogy mindenüket feláldozzák és teljesen átadják magukat az Úrnak, mégis valamiért egy hamis Istenképük alakul ki. 
Az emmausi úton olyan emberek találkoznak a Mesterrel, akik egyszer már találkoztak vele, akik hittek benne, vele jártak. Valaha izzott a szívük, de ez a szív kihűlt, amikor a szilárdnak látszó hit és reménység szertefoszlott. A dolgok  nem úgy alakultak, ahogy remélték. Pedig azt hitték, hogy... Manapság is hívő emberek tömegei járnak kiégett szívvel az élet emmausi útjain. Elhagyták gyülekezeteiket, otthagyták a korábban lelkesen végzett szolgálatikat. Külsőségekben ugyan megtartották a hívő életük kulisszáit , de a szívük mélyén már rég kihűlt a tűz. Ilyenkor marad a fájdalom, a csalódás, az önmarcangolás és az üresség, vagy a keserű cinizmus: Pedig mi azt hittük... pedig mi azt reméltük. Mi történhetett? Hogyan tovább? Rájuk gondolva és feléjük fordulva született meg ez a könyv.

 

Vélemények

4.89
9 értékelés
8
1
0
0
0
Írja meg véleményét!
2023. 07. 24.
Nekem szóló, lélekre ható kiadvány
2023. 05. 22.
A ma emberéhez szól; segíti az őszinte Isten keresést, a megfáradt szívünk felfrissülését, a képmutatásaink és saját elképzeléseinkbe való beragadásainkból segít kilátni, kijönni. Felszabadít, beszűkült keresztény látásunkat kitágítja...Boldog voltam olvasás közben. Úgy éreztem, hogy ezt mindenkinek el kellene olvasni. Kijegyzeteltem, hogy ne felejtsem el, miközben én templomba járó hívő katolikusnak tudom magam.
2021. 12. 25.
A szerzőt eddig csak zenei oldalráról ismertem, de nem gondoltam, hogy a könyv íróként ennyire fájdalmasan őszinte, irónikuaan humoros és találó tud lenni! Érződik, hogy egy érzékeny szív vetette papírra és valóságos, hogy élethelyzetek ihleték. Gratulálok hozzá! Ajánlom minden hívőnek, nagy segítséget jelent!
2021. 08. 27.
Csak jó dolgokat hallottam még erről a könyvről, bár én még nem olvastam, csak Bolyki László másik könyvét, a Kegyelem és kalmárszellemet, amely személyes favoritom
2021. 06. 02.
Bolyki Lászlótól ez volt az első könyv, amit olvastam, de szívből ajánlom mindenkinek, annyira őszinte, olvasmányos a könyv, bevallom rengeteget nevettem egy-egy történeten, annyira emberiek voltak.
2021. 04. 23.
2020. 11. 25.
"Kötelező olvasmány" a Biblia Teremtő Istenében hívő keresztények számára, sok eddig tabu, ki nem mondott kérdést jár körül, ill. válaszol meg (legalábbis annyira amennyire jelenleg Isten engedi hogy belelássunk az Ő mesterművébe).
2020. 05. 20.
2019. 12. 26.
Egyik legfontosabb keresztény könyv az életemben. Újra meg újra elolvasom, aztán továbbadom és megrendelem mgamnak újra, hogy kéznél legyen. Fontos igazságok gyűjteménye. Hála érte az Úrnak.