Paraméterek

Oldalszám: 268 oldal
Méret: 19,7 × 14,2cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2023

„Legyen ​meg a Te akaratod"

Szerző Frankné Dobos Ilona
Átlagos értékelés: (6)
Kívánságlistára teszem
Könyv
4.100 Ft
Menny.:db
„Legyen ​meg a Te akaratod"
4.100 Ft
Menny.:db

Leírás

Egy tizenhat gyermekes édesanya emlékiratai

Édesanyánk emlékiratait 2005-ben adtuk ki először. A könyvet hosszú évek során érkező, kitartó felkérések előzték meg, mire rászánta magát az írásra.
Alábecsültük az igényt, a könyv hamar elfogyott. A most megjelenő memoár terjedelme az első kiadásnak több, mint kétszerese. Az eredeti szöveg korábban nem közölt, naplószerű feljegyzésekkel és levélrészletekkel, helyenként pedig – dőlt betűvel jelezve – a családtagok kiegészítő megjegyzéseivel, reflexióival bővült.

„Anyu ​ott van az évnyitón, évzárón, anyák napján, és a többi napon. Szülői értekezleten értekezik rólam, rajzversenyen biztat lelkesen, könyvtárba jön velem, iskolai papírgyűjtés után megdicséri iparkodásomat, és izgul, mikor a bizonyítványomba néz. Anyu a konyhában vidáman énekel. Mikor gombot varr vagy vasal, akkor is énekel. Sőt, a mosatlant is így boldogítja. Szüntelen szól az ének, zeng a ház. Anyuval jól megértjük egymást, főleg ha gitáron, furulyán játszik vagy orgonál. Nem kérdezem tőle, miért lett óvónő, miért nem színész vagy operaénekes. Évekkel később Anyu követ engem, és otthonról hazajön Izraelbe. Ugyanaz a szoknya, ugyanaz a konty, csak pálmafák közt, héberül. Bibliai helyeken lépked, a Szentföld méginkább megszentelődik általa. Salom, Ima – mondom neki, aki mindig békét hord magával."

Vélemények

5.00
6 értékelés
6
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2023. 10. 12.
Csodálatos élettörténet, igazi hittel áthitatott élet, folyamatos tanúságtétel, szívhez szóló, megindító.
2023. 07. 14.
Nagyon jó könyv, nem tudtam letenni. Szívből ajánlom nem csak keresztény olvasóknak.
2023. 07. 10.
Ma délután fejeztem be a könyvet. Több lettem. Óriási hatással volt rám, szinte együtt dobbant a szívem vallomásaival, ami egyezik az én hitvallásommal. Életízű, őszinte történetek, Krisztus jó illatát árasztva. Mindenkinek ajánlom.
2023. 07. 09.
Ennek a könyvnek ott lenne a helye az 5 könyv között, amit minden hívő emberrel elolvastatnék.
Régóta vonzott ez a kötet és sokkal többet adott, mint amire számítottam.
2023. 02. 22.
Fiatal lányként, elég nagy "kihívás" volt olvasni a könyvet - jó értelemben. Sok jó tanáccsal gazdagodhat egy fiatal lány (de fiú is) a házassággal, gyermekneveléssel hétköznapi szent élettel kapcsolatban. Ritka dolog belelátni egy 16 gyermekes édesanya Istennel való kapcsolatába - nagyon őszinte.
2023. 02. 22.
Remek életrajzi könyv. Lelkesítő az Isten iránti elköteleződése és az életének odaszánása. A problémákról és az élete vége felé megjelenő dilemmákról is jó volt olvasni, őszinte volt.