Paraméterek

Oldalszám: 312 oldal
Méret: 23 x 15cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2022

Családpasztoráció

Szerző Fodorné Ablonczy Margit
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
könyv
4.000 Ft 3.600 Ft
Menny.:db
Családpasztoráció
4.000 Ft 3.600 Ft
Menny.:db

Leírás

Hogyan segíthetnek a kazuális alkalmak a családi kapcsolatok rendezésében?

Ez a könyv lelkipásztoroknak szeretne gyakorlati segítséget nyújtani a családpasztorációban. Elsősorban, hogy a kazuáliák alkalmával, a kereszteléskor, a házasságkötés megáldásakor és a temetési szolgálat előtt, által és után kellő érzékenységgel és felelős szakmaisággal segítsék a nemzedékek tagjait a családi életciklusváltások kríziseinek feldolgozásában.

A szerző – akinek könyve a Károli Gáspár Református Egyetemen megvédett hittudományi doktori disszertáció alapján készült – a rendszeres, bibliai és gyakorlati teológia, a család- és vallásszociológia vagy akár a néprajz releváns részterületei között kellő szakértelemmel épít hidat, amely nem titkoltan a kontextuális családterápia és szemlélet intergenerációs és transzgenerációs vonatkozásain keresztül szeretné, hogy a felsorolt tudományterületek közötti párbeszéd a gyakorló lelkipásztorok komplex munkájának szolgálatába álljon. „A dolgozatban kifejlő kutatás egyik alapvető ismertetőjegye a felelős interdiszciplinaritás, amelyben megmutatkozik az egyes tudományterületek és azokon belül az egyes szakterületek iránti tisztelet, mint a közöttük zajló párbeszéd alapja, és kifejezésre jut az az alapvető meggyőződés, hogy a tudomány-, illetve szakterületek egymásra vannak utalva” – hangsúlyozza dr. Kiss Jenő a doktori disszertáció laudációjában.

Fodorné dr. Ablonczy Margit református lelkész, pedagógus, kontextuális lelkigondozó, családterapeuta, a KRE HTK adjunktusa. Személyes és szakmai életútján hagyatékként viszi tovább édesapjának, Ablonczy Dánielnek a református lelkipásztorkodás és teológia iránti, valamint édesanyjának, Kiss Margitnak a tanítás és pedagógia iránti elkötelezettségét. Meggyőződése szerint a nemzedéki kapcsolatok gyógyulása által válhat a gyülekezet a családok családjává, krisztocentrikus közösséggé.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!