Paraméterek

Oldalszám: 2046 oldal
Méret: 24,5 x 17cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2021

TűzBiblia - RÚF (deluxe)

Átlagos értékelés: (4)
Kívánságlistára teszem
Könyv
19.000 Ft
Menny.:db
TűzBiblia - RÚF (deluxe)
19.000 Ft
Menny.:db

Leírás

TŰZBIBLIA - Deluxe bőrkötés (lekerekített gerinccel, lekerekített sarokkal)
Magyarázatos Biblia a Revideált Új Fordítás szövegével, - Donald C. Stamps (Szerkesztő) , dr. J. Wesley Adams (Szerkesztő)

Tűzbiblia az első olyan teljes körű magyarázatos Biblia, mely különleges hangsúlyt fektet a Szentlélek/Szent Szellem személyére és munkájára.Tűzbiblia tanulmányozó része - melyet lelkipásztorok és elismert bibliatudósok közössége állított össze - minden olvasó számára hasznos lehet a Szentírás elmélyült olvasásában. Emellett az olvasó számára a Biblia gyakorlati alkalmazását, az Isten Igéjének szilárd alapjait, a Krisztussal való kapcsolat elmélyítését és a Szentlélek/Szent Szellem munkálkodásának ismeretét is elősegíti. "Új magyarázatos Biblia jelent meg magyar nyelven, ezúttal az amerikai Life Publishers kiadó gondozásában. A Tűzbiblia elnevezésű kiadványban a pünkösdi egyház teológiája alapján megírt magyarázatok olvashatók, melyek hangsúlyos témája a Szentlélek személye, ajándékai és munkája. A Tűzbiblia elnevezést is ez a gondolatiság járja át, és az a cél, hogy egy olyan Bibliát adjanak a hívők kezébe, amely Isten szavának lelkes olvasójává, sőt tanulmányozójává teszi az embert, belső tüzet ébresztve Isten igéje iránt. A bibliai szöveg a RÚF 2014, vagyis a legutóbb revideált új fordítású Biblia, mely a Magyar Bibliatársulat által fordított és gondozott szöveg. Első látásra szembetűnik, hogy a bibliai szöveget bőséges magyarázat kíséri, amely sok esetben nagyobb helyet foglal el az egyes oldalakon, mint maga az Írás... A cikkekben és magyarázatokban a pünkösdi teológia szerinti látásmód jelenik meg, ami a Szentlélek-keresztség és a nyelveken szólás esetén jelentkezik a legmarkánsabban. Mindez ugyanakkor nem telepedik rá a kiadványra, bár a fenti témák esetében elkerülhetetlen, hogy egy "nem pünkösdi" olvasó megállapítsa, hogy ő mást hisz és gyakorol, de mindezt úgy, hogy közben nem megy el a kedve a többi magyarázat és cikk olvasásától." - Hegedűs Ádám

Tűzbibliában a következők találhatók meg:

 * a Magyar Bibliatársulat 2014-ben revideált új fordítású Bibliájának szövege,

 * részletes kommentárok és jegyzetek,
 * alapos bevezetők az egyes bibliai könyvekhez,

 * több mint 70 kiemelt cikk,

 * konkordancia,

 * 16 színes térkép,

 * 45 szövegközti térkép és ábra,

 * témakereső,

 * tárgymutató,

 * egyéves bibliaolvasási vezérfonal.

Mindezek a Szentírás jobb megértését mozdítják elő, mivel az igeszakaszokat és szellemi igazságokat világos és átfogó módon magyarázzák.
Kiemelt cikkek
Összesen 75 kiemelt cikk olvasható az Ó- és az Újszövetség szövegébe illesztve, melyek elmélyítik az olvasó ismereteit a legfontosabb doktrinális és gyakorlati témákban:
* hatékony imádkozás,
* üdvbizonyosság,
* isteni gyógyítás,
* Jézus és a Szentlélek/Szent Szellem,
* hit és kegyelem,
* dicsőítés és imádat,
* szülők és gyermekek,
* a hívők szellemi ajándékai,
* a keresztyének tanítása a Biblia igazságaira,
* gondoskodás a szegényekről és hátrányos helyzetűekről.

Témakereső
Egy különleges kereszthivatkozási rendszer segítségével tizenkét témát tanulmányozhatunk végig, melyek összekapcsolják az Ó- és Újszövetség igehelyeit az alábbi témákban:
* hegyeket mozdító hit;
* gyógyulás;
* bizonyságtétel;
* üdvösség;
* Krisztus második eljövetele;
* győzelem a Sátán és a démonok felett;
* a világ és a világiasság legyőzése;
* dicséret;
* a Szentlélek/Szent Szellem ajándékai;
* a Szentlélek/Szent Szellem gyümölcse;
* bemerítkezés Szentlélekbe/Szent Szellembe, betöltekezés;
* engedelmes és igaz élet.

Ábrák
Kiváló ábrák nyújtanak vizuális segítséget többek közt olyan témákhoz, mint:
* az ószövetségi próféciák beteljesülése Krisztusban;
* Isten és Sátán királysága közti ellentét;
* a Szentlélek/Szent Szellem ajándékai;
* a Szentlélek/Szent Szellem munkája;
* az utolsó idők kronológiája;
* Jézus szolgálata.
Tárgymutató
A tárgymutatóval az olvasó gyorsan meg tudja keresni a Szentírás főbb igehelyeit egy-egy adott témában. A több száz szócikk segít megtalálni személyeket és különleges témákat a Biblia, a jegyzetek, cikkek és bevezetők szövegében.
Térképek
Tizenhat színes térkép áll rendelkezésre névmutatóval együtt a Szentírás eseményeinek földrajzi összefüggéseinek megértéséhez.
Egyéves bibliaolvasó vezérfonal
A vezérfonal segítségével egy év alatt elolvasható és tanulmányozható a teljes Biblia.
Tűzbiblia a Life Publishers kiadó nemzetközi projektje, mely immár több, mint hatvan nyelven olvasható világszerte. 

Vélemények

5.00
4 értékelés
4
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2023. 09. 17.
Remekül összeállított, hiánypótló jó felépítésü és kötésü Biblia. Bár nyilvánvalóan nem teljesen felekezet semlegessek a kommentárok, de a lényegét tekintve a mainstream keresztény tanításokat tartalmazzák, igy elég jól használható bármelyik keresztény közösségben.
Egy kicsit szokni kell a használatát és egy pici odafigyelést igényelnek a finom vékony és érzékeny lapok, de ha ez volt az ára annak, hogy ne legyen túl vaskos, hanem könnyen hordható maradjon, akkor minden képen megérte.
Én mindenképpen csak ajánlani tudom.
(Szívessen látnék más ismert magyar fordításokat is hasonló köntösben).
2023. 03. 29.
Mindenkinek ajánlom
2023. 03. 02.
Már a megjelenése után azonnal megvettem ezt a Bibliát több példányban. (Mások számára is ajándékba.) Nagyon megvagyok elégedve vele minden tekintetben. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
2022. 02. 05.
A termék kiváló állapotban érkezett meg hozzám. A Biblia részletes magyarázattal van ellátva. Áttekinthető, jól olvasható. Én több Bibliával is rendelkezem és több fordítást rendszeresen olvasok, nyilván ilyen rövid idő alatt még csak részleteket olvastam el a TűzBibliából, de úgy látom szeretni fogom ezt a kiadást is.