Paraméterek

Oldalszám: 680 oldal
Méret: 24,2 x 17,2cm
Kötés: Keménytáblás
Kiadás éve: 2016

Bibliaismereti kézikönyv

Szerző Pecsuk Ottó
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
4.500 Ft 4.050 Ft
Menny.:db
Bibliaismereti kézikönyv
4.500 Ft 4.050 Ft
Menny.:db

Leírás

Bevezetés és magyarázatok a Szentírás könyveihez. Elsősorban a közép- és felsőszintű oktatás igényeihez alkalmazkodva közöl fontos tartalmi és háttérismereteket az egyes bibliai könyvekről, azok szerzőiről és korabeli felhasználóiról.

A szerzők a Magyar Bibliatársulat tizenkét protestáns tagegyházának biblikus tudósai. Írásaikon az objektív tudományosságra való törekvésen túl átsugárzik mély, személyes hitük is.

A ​Biblia szövege és mondanivalója olyan összetett, és nyelvezetében, kifejezőeszközeiben már oly távol áll korunk emberétől, hogy szükség van egy átfogó igényű kézikönyvre, amely képes közérthető módon, ugyanakkor megbízhatóan eligazítani az érdeklődő olvasót.

A Bibliaismereti Kézikönyv elsősorban a közép- és felsőszintű oktatás igényeihez alkalmazkodik, s úgy közöl fontos tartalmi- és háttérismereteket az egyes bibliai könyvekről: Célközönsége a teológiai képzésben résztvevő egyetemisták mellett mindazok, akik bármilyen formában szembesülnek a Biblia szövegével. Bár meglehetős szabadságot kaptak saját anyaguk megírásában, a szerzők néhány közös irányelvet is szem előtt tartottak. Írásaikban megemlítik az egyes bibliai könyvekkel kapcsolatos legfontosabb bevezetéstani, hermeneutikai és hagyománytörténeti információkat; az adott ó- vagy újszövetségi könyv tartalmi és szerkezeti összefoglalását; az adott bibliai könyv főbb témáit; a könyv megértéséhez nélkülözhetetlen kortörténeti, földrajzi és természetrajzi ismereteket; a bibliai régészet felfedezéseit és hasznosítható eredményeit, valamint – amikor szükséges – a bibliai könyvek irodalmi és művészettörténeti utóéletét.

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2021. 10. 18.