Paraméterek

Oldalszám: 256 oldal
Méret: 19,7 x 14,2cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2024

A menedék - életrajz

Szerző Corrie ten Boom
Átlagos értékelés: (6)
Kívánságlistára teszem
Könyv
4.500 Ft 4.050 Ft
Menny.:db
A menedék - életrajz
4.500 Ft 4.050 Ft
Menny.:db

Leírás

Újra kapható! Egy hősies nőnek, a “Világ igazának” lebilincselő önéletrajza

Corrie holland evangélista volt, aki zsidókat rejtegetett, ezért koncentrációs táborba került. "Corrie Ten Boom ott a lágerben kezdte el világra szóló misszióját, hogy embereket vigasztaljon és tanácsot adjon nekik, ahol megtalálta a pajzsot a szél ellen, a menedéket az árral szemben, '...a nagy szikla árnyékát egy nyomorúságos országban.' Először még fel kellett fedeznie, hogy amikor a legrosszabb történik, a legjobb még előttünk áll."

A békés, polgári Hollandia a horogkeresztes rémuralom színterévé válik, az egyszerű órásmesternőből a földalatti ellenállás szervezője, üldözöttek vakmerő bújtatója lesz, az ódon családi ház hálószobájából felfedezhetetlen búvóhely készül. Corrie ten Boom lebilincselő életrajzának olvasása közben végig ott bujkál bennünk a legizgalmasabb kérdés: - honnan volt annyi bátorság, lelki és fizikai erő ebben a legyőzhetetlen nőben, hogy az egész élete egy dologról beszéljen: „az öröm mélyebbre hatol, mint a kétségbeesés”? 

(Harmat) 210 old.

Vélemények

5.00
6 értékelés
5
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2023. 09. 04.
Nem vagyok érintett a történetben. Mégis mindig meg lép, hogy emberek mire képessek ismeretlen emberekért megtenni. Mit képes az ember át/túl élni testben és lélekben. Miket képes az ember ember megbocsátani. Én azt hiszem nem lennék képes eggyikre sem.
2023. 07. 04.
2021. 08. 28.
Nagyon szép könyv a tisztessegrol, szeretetrol stb.
2021. 05. 11.
2020. 08. 16.
Egyet értek Piroskával tökéletesen ugyan ez a véleményem. Csodálatos könyv, Természetesen az a csodálatos amit Corrie tett. Azt hiszem nem túlságosan sok ember van a világon aki ezt meg tenné, természetesen kivételek mindig vannak. Bné Zsóka.
2019. 11. 22.
Az egyik legcsodálatosabb olvasmány, amit sokadszorra vettem meg magamnak, mert újra és újra elajándékozom. A könyv lapjain egy rettenetes történelmi korszak hátteréből világítanak azok a jellemek, akiknek egész élete a Kősziklára volt építve, és tetteiket nem a körülmények, vagy az erkölcstelen rendeletek határozták meg ,hanem a Jézusba vetett hitük. Életük , odaszánásuk példaértékű lehet ma is minden keresztény ember számára.