Akinek van füle, hallja!

Szerző Miklya Luzsányi Mónika
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
2.400 Ft
Akinek van füle, hallja!
2.400 Ft

Leírás

Példázatok hete (vagy napja) Isten országáról
„Könnyűnek tűnik, mégis talán az egyik legnehezebb feladat Jézus példázatait tanítani a gyerekeknek. A csapda éppen abban van, hogy könnyen leragadunk mi magunk is a kép konkrét jelentésénél. Az óvodásoknak még valóban elég, ha megértik magát a képet vagy a történetet, de a nagyobbaknál tovább kell lépnünk. A kisiskolásoknak és kamaszoknak ahhoz, hogy a kép rejtett tartalma is előtűnjön, meg kell mutatnunk a »mai példázatot« is. Azt, hogy egy-egy párhuzamos helyzet miként jelenik meg a hétköznapokban, vagy akár a saját életükben.”

Miklya Luzsányi Mónika nemcsak kiváló író, hanem tapasztalt pedagógus is. A Biblia éve program keretében számos előadást, foglalkozást tartott a játék gyakorlati alkalmazásáról hitoktatóknak, lelkészeknek, gyülekezeti munkásoknak. Több helyen lehetőség nyílt gyerekekkel való munkára is, így e példázatos program első változatát egy csendesnap keretei között próbálhatta ki gyerekek és felnőttek közös örömére. Ebből a „mag”-ból nőtt ki aztán egy tábori program terve és feladattára, a csendesnapi mellé. A „Példázatok hete (vagy napja)” alcím ezért nemcsak szójáték, hanem valóban egy tábori és csendesnapi program foglalkozásokra lebontott tervezetét veheti kezébe a hitoktató.

A részletes programtervhez Feladattár kapcsolódik, mely három korosztály számára – óvodás-elsős, kisiskolás, kiskamasz – kínál feladatokat, játékokat. A mímes és drámajátékoktól a mesélésen és nyelvi játékokon keresztül a kézműves és sport játékokig sok minden előkerül, ami csak élményt adhat egy tábor keretei között. Még olyan ínyenc falatok is, mint a blogépítés, kenyérsütés vagy gyöngyhalász-torpedó.
A Mt 13 példázatai közül a magvető, a búza és konkoly, a mustármag, a kovász és a igazgyöngy alkotják a tábor fő ívét, ezért ezek a példázatok kerültek bővebb kidolgozásra. De találunk anyagot a szántóföldbe rejtett kincs és a kerítőháló példázatához is. A program melléklete tartalmazza a már ismert Hét példázat Isten országáról című makettet (A-030584), amely külön is megrendelhető.

Tartalom:

nyári tábor és csendesnap részletes programja
mese, blog, dráma, kézművesség, mozgásos játékok, séta, kirándulás
részletes, képes útmutató a papírhajtogatáshoz
mellékletként makett, matrica, korongok, kártyák, stb.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!