Paraméterek

Oldalszám: 224 oldal
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2022

A megváltás elmélete és gyakorlata

Szerző John Murray
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
2.500 Ft 2.250 Ft
Menny.:db
A megváltás elmélete és gyakorlata
2.500 Ft 2.250 Ft
Menny.:db

Leírás

John Murray A megváltás elmélete és gyakorlata című műve eredetileg 1955-ben jelent meg, de azóta az évek során több tucat alkalommal kiadták már. A könyv módszeresen magyarázza a megváltás mindkét oldalát – annak megvalósítását Krisztus jóvátételén keresztül, illetve a hívők életében történő alkalmazását. Murray teológiai klasszikusában először a jóvátétel szükségességét, lényegét, tökéletességét és hatályát vizsgálja. Ezután áttér az elhívás, az újjászületés, a hit és bűnbánat, a megigazulás, a gyermekké fogadás, a megszentelődés, az állhatatosság, a Krisztussal való közösség és a megdicsőítés bibliai tanításának tárgyalására.
Murray tömör, pontos és jól követhető teológiai tanulmánya most ismét elérhető és hasznos olvasmány lehet a hívők új generációja számára.

„A könyv, amit az olvasó a kezében tart, egy kis teológiai remekmű, mely minden oldalán levett saruval keresi a választ a teológia nagy kérdéseire. A könyvet elolvasva – akár egyetértünk annak szerzőjével, akár nem – e kérdések kapcsán józanabbul és világosabban fogunk látni és gondolkodni.” - Carl R. Trueman (Előszó)

John Murray (1898–1975) a skóciai Glasgow-ban született, Edinburgh-ban és Princetonban nevelkedett. Kivételes életpályája nagy részében rendszeres teológiát oktatott a Westminsteri Teológiai Akadémián, Philadelphiában.

(Ker.Ism.A.) 224 old. 

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2024. 02. 10.
Egy klasszikus, aminek magyar megjelenését igen nagy örömmel láttam. Nagyon jól, kiegyensúlyozottan összefoglalja az evangélium lényegét.