Paraméterek

Méret: 20,5 x 13,5cm
Kötés: Puhatáblás

Isten szuverenitása

Szerző Arthur W. Pink
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
könyv
1.600 Ft
Menny.:db
Isten szuverenitása
1.600 Ft
Menny.:db

Leírás

Isten kegyelméből újra az olvasóközönség elé tárhatjuk Arthur Pink korábban már kiadott könyvét. Reméljük, hogy ez a kiadás is sokaknak áldására lesz és az időközben elvégzett javítások megkönnyítik a könyv üzenetének megértését.

Arthur W. Pink könyve, első alkalommal, angol nyelven, 1918-ban jelent meg. Az első kétezer példányt nehezen lehetett eladni, a könyv ellenszenves üzenete miatt. Egy ember, miután elolvasta a könyvet, kijelentette a szerzőnek: „Egyszerűen meg szeretném ölni magát.” – mire Pink így válaszolt – „Ön nem engem akar megölni, hanem Istent!”

Gyakran rámutattak arra, hogy az igazság egyensúlyának megőrzése érdekében alapvető követelmény Isten Igéjének értelmezése. Ezzel mi szívből egyetértünk. Két dolog azonban minden vita fölött áll: Isten szuverén, az ember felelős. Ebben a könyvben az előbbi kifejezésére törekedtünk, más munkáinkban ismételten hangsúlyoztuk az utóbbit. Készek vagyunk elismerni, hogy megvan a valós veszélye az egyik túlhangsúlyozásának s a másik mellőzésének; a történelem pedig mindkettőre számos példát szolgáltat. Isten szuverenitásának kihangsúlyozása, a teremtmény felelősségének fenntartása nélkül, a fatalizmus felé vezet. Az ember felelősségével olyan mértékben kell foglalkoznunk, hogy nem téveszthetjük szem elől Isten szuverenitását, mert a teremtmény felmagasztalása Isten meggyalázását eredményezi.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!