Paraméterek

Oldalszám: 240 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 1,3cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2022

Térkép az Újszövetség kincseihez

Szerző David Gooding
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
1.800 Ft
Menny.:db
Térkép az Újszövetség kincseihez
1.800 Ft
Menny.:db

Leírás

David Gooding professzor kiváló bibliamagyarázó és történetmesélő képességének segítségével az Újszövetség kincsei tárulnak fel a szemünk előtt. Ebben a kötetben az evangéliumoktól a Jelenések könyvéig találunk hosszab-rövidebb igehirdetéseket, előadásokat. Kezdő és tapasztaltabb bibliaolvasók is haszonnal forgathatják a könyvet, mert Gooding professzor hétköznapi emberekhez szól, és sokszor hangsúlyozza a Biblia fő üzenetét, az evangéliumot.
Ugyanakkor az olyan előadások, mint amelyek a János evangéliumának vagy a Jelenéseknek az irodalmi szerkezetét mutatják be, igehirdetők vagy más bibliatanulmányozók részére is segítséget jelenthetnek.

Előadásainak témái:
A kiegyensúlyozott elme - „Mi a neved?” – A megszállott ember meggyógyítása - János evangéliuma – Szerkezet és jelentés a negyedik evangéliumban
Keresztyén gondolkodásmód az emberről - Hogyan segíthet nekem a Kolosséiakhoz írt levél? - A lélek megmentése és elvesztése - Péter: A szenvedés iskolájának tudósa és oktatója - Két evangéliumi beszéd – A Jelenések könyve alapján - Az Apokalipszis – A Jelenések könyve irodalmi szerkezetének rövid áttekintése

David Gooding (1925-2019) professzor a görög Ószövetség kutatója volt, egyetemi tanár a belfasti Queen Egyetemen, tagja az Ír Királyi Akadémiának. Nemzetközi színtéren tanította a Bibliát, előadásokat tartott annak hitelességéről, valamint jelentőségéről a filozófia, a világvallások és a mindennapi élet összefüggésében. Tudományos cikkek, bibliamagyarázatok és számos könyv elismert szerzője.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!