Paraméterek

Oldalszám: 264 oldal
Méret: 18,3 × 12,4 × 1,6cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2020

Bibliai üdvháztartások

Szerző Ryrie, Charles C.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
2.000 Ft
Menny.:db
Bibliai üdvháztartások
2.000 Ft
Menny.:db

Leírás

A Biblia DISZPENZACIONALISTA megközelítésének védelmében.

Dr. Ryrie könyve a diszpenzacionalizmusról írt első könyvterjedelmű, mai hitvédelmi mű, melyet elismert tudós írt, ezért mindenképpen figyelmet érdemel. A Haverfordi Főiskolán (Haverford College), a Dallasi Teológiai Főiskolán (Dallas Theological Seminary) és az Edinburghi Egyetemen végzett szerző bibliamagyarázó és bibliai tanokról szóló írásairól ismert.
A diszpenzacionalizmus szerint Isten bánásmódját az emberrel a történelem, ill. az üdvtörténet során különböző diszpenzációk („háztartások” vagy üdvháztartások) jellemezték. A szerző célja ennek a teológiai látásmódnak az alapos, hiteles és mértéktartó ismertetése és ezáltal védelme a támadásokkal szemben. „Azoknak, akik szeretnék megérteni a diszpenzacionalizmus bibliai alapjait vagy kritizálni, ill. elvetni szeretnék ezt a látásmódot, ezt a könyvet kell először elolvasniuk. Dr. Ryrie hozzájárulása a teológiához és a bibliaértelmezéshez monumentális. Kötelező olvasmány.”
- M. L. Bailey, PHD, A DALLAS THEOLOGICAL SEMINARY ELNÖKE „Tanulók és kritikusok egyaránt gondosan olvassák el ezt a munkát! Ryrie hangsúlyozza a védekezés kritikus pontját: a bibliai szöveg szó szerinti, egyszerű, természetes értelmezését. Tedd félre az előítéleteidet és figyelmesen hallgasd meg az érveket!” - M.J. Easley

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!