Paraméterek

Oldalszám: 192 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 1,5cm
Kötés: Puhatáblás

Ráhel

Szerző Scott Kent, Agnes
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
1.500 Ft
Menny.:db
Ráhel
1.500 Ft
Menny.:db

Leírás

Családregény egy ortodox zsidó házaspár leányának, Ráhelnek a története. Ráhel barátnője, egy keresztyén missziónárius lány, és ezt a család nem nézi jó szemmel. Majd ő is megtér, s a hitét meg is vallja, és ezzel elkezdődik az igazi kálváriája… Ám ezek a szenvedések vezetik el Ráhelt a teljes önátadásig. Egy New Yorkban élő zsidó nőről, Ráhelről és családjáról szóló regény. Megtérése után sok viszontagságon kell keresztül mennie hitéért, de mindezek között már az Úrra támaszkodhat, akitől békességet nyert.

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2023. 05. 26.
Elégé sziruposan indult, mint egy lányregény, gondoltam, na ezzel mellényúltam… Aztán nagyon beindult, az a fajta könyv, amit alig lehet letenni. Profin beleszőtte az írónő a regénybe a téma minden problémáját.
Lényeg, hogy az Ószövetségből mindenféle spekuláció nélkül egyértelműen kimutatható, hogy Jézus a Messiás. Ennek ellenére a zsidó vallás a mai napig elutasítja. Ez egy nagyon nagy témakör, de röviden: ez Isten tervének része, mert ha a zsidóság elfogadta volna Jézust, megmaradt volna a zsidóság vallásán belül, azaz nem biztos, hogy világszerte elterjedt volna, mint világvallás.
Másrészt, a zsidóságon belüli misszió mutat fel egyéni eredményeket, ami fontos, de a zsidóság egészét – visszatekintve az eddig eltelt időszakra – nem valószínű, hogy megfogja téríteni. Erre csak az Isten képes. Mert Istennek semmi sem lehetetlen.