Paraméterek

Oldalszám: 88 oldal
Méret: 17 × 14 × 0,9cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2021

Mit gondoljunk az eutanáziáról?

Szerző Pavi Rasanen
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
700 Ft
Menny.:db
Mit gondoljunk az eutanáziáról?
700 Ft
Menny.:db

Leírás

Az eutanázia gondolata számtalan kérdést vet fel, melyekre égetően szükséges választ találnunk korunkban. Az eutanáziára sokszor a „jó halál” kifejezéssel hivatkoznak. De tényleg a halál lehet jó, vagy inkább az azt megelőző élet milyensége, minősége a lényeges?
A meghalásról való döntés vajon az emberi jogok részét képezi? Meddig terjed az ember önrendelkezési joga? A beteg elveszíti emberi méltóságát és értékét, ha tartósan magatehetetlen állapotba kerül? Mi a különbség a szükségtelen, szenvedést meghosszabbító kezelés megszüntetése és a beteg megölése között? Csak az eutanázia jelent megoldást a súlyos betegségeket kísérő szenvedésre és fájdalomra? Milyen hatással van az orvosi etikára, ha az élet védelmére felesküdött orvosnak a kezelési lehetőségek között a beteg haláláról is döntenie kell? Hogyan biztosítható az orvos lelkiismereti szabadsága e kérdésben? A szerző bemutatja az orvostudomány perspektíváit, az egészségügy jelenlegi helyzetét és a keresztyén emberképet a halál és a szenvedés kérdéseivel kapcsolatban. A szerző, Päivi Räsänen finn orvos és parlamenti képviselő.
Korábban kiadott könyvei a Mit gondoljunk… sorozatban: Mit gondoljunk a házasságról? és Mit gondoljunk az abortuszról?
Szilárd érvekre van szükségünk, mivel a világnézetek változnak. Vidd előbbre ezt az ügyet úgy, hogy beszélsz róla! Rendeld meg te is ezt a könyvet, és add tovább másoknak!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!