Paraméterek

Oldalszám: 256 oldal
Méret: 20,5 x 13,5cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2020

Keresztény vagyok

Szerző C. S. Lewis
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
4.990 Ft 4.491 Ft
Menny.:db
Keresztény vagyok
4.990 Ft 4.491 Ft
Menny.:db

Leírás

Új borítóval! A világhírű szerző felnőtteknek írt könyvei közül a legismertebb és a legsikeresebb! Először a BBC rádióban előadássorozat formájában hangzott el. A kötet népszerű nyelven mutatja be azokat a teológiai, bölcseleti és etikai kérdéseket, melyek a Szentháromságban és a krisztusi megváltásban hívő kereszténység centrumát alkotják. 
A könyvben az erkölcs, a képzelet és a racionalitás – avagy a jó, a szép és az igaz – szempontjából egyaránt lenyűgöző erővel vonultatja föl a keresztény eszméket, tudatosan mellőzve a felekezeteket elválasztó dogmatikai különbségeket. 

„Mindenekelőtt azt a kérdést kell feltennünk: melyik ajtó az igazi, s nem azt, hogy melyik tetszik a legjobban a színe vagy a burkolata alapján. Magyarán, a kérdés soha ne az legyen: Kedvelem-e ezt az istentiszteleti formát?, hanem az, hogy Igazak-e ezek a tanítások? Valóban szent hely-e ez?  Amikor eljutottunk a saját szobánkba, legyünk szívélyesek azokhoz, akik másik ajtót választottak, és azokhoz is, akik még mindig az előcsarnokban várakoznak! Ha rosszak, még inkább szükségük van imáinkra; ha ellenségeink, akkor pedig még parancsunk is van rá, hogy imádkozzunk értük” – írja C. S. Lewis szókimondó, őszinte és sziporkázóan szellemes apologetikai művében.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!