Paraméterek

Oldalszám: 296 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 1,5cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2024

Isten a célkeresztben

Szerző John Lennox
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
könyv
3.900 Ft
Menny.:db
Isten a célkeresztben
3.900 Ft
Menny.:db

Leírás

Újra előretörőben van a nyugati világban az ateizmus, és a legfőbb ellensége Isten. Az „új ateisták” szerint a vallás veszélyes, mindent megmérgez vagy megöl. És ha a világban a vallás jelenti a problémát, akkor a válaszuk egyszerű: szabaduljunk meg tőle.
De tényleg ilyen egyértelmű a dolog? John Lennox nyíltan szembeszállva Richard Dawkinsszal, Stephen Hawkinggal, Christopher Hitchensszel, Daniel Dennett-tel és társaikkal rávilágít a megközelítésükben rejlő tévedésekre, és amellett érvel, hogy észszerűtlen és tudománytalan módszereik révén éppen annak a makacs ostobaságnak a hibájába esnek, amellyel a dogmatikusan vallásos embereket vádolják.

Ebben a nagy tudásról tanúskodó és sok témát felölelő könyvben Lennox nem a természettudomány oldaláról közelíti meg a kérdéseket, hanem a filozófia, az etika és a történelem segítségével. Fejezetei eltérő megközelítést alkalmaznak, önállóan is tanulmányozhatók az olvasó érdeklődésének megfelelően.

„Nincs ennél jelentősebb vita, melyben a tudományt ütköztetik a vallással. Ám e vitát ezúttal is annak pontos értelmezésével kell kezdeni, hogy mi is valójában a tudomány és a vallás. Lennox csodálatosan eleget tesz a feladatnak.”
Colin Tudge
The Guardian

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!