Paraméterek

Oldalszám: 88 oldal
Méret: 18,3 × 12,4 × 0,5cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2019

Buddhizmus / az Isten nélküli vallás

Szerző Kamphuis, M
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
900 Ft
Menny.:db
Buddhizmus / az Isten nélküli vallás
900 Ft
Menny.:db

Leírás

Ahhoz, hogy jól magyarázhassuk a buddhizmust, belülről kell ismernünk. Csak akkor vagyunk képesek helyesen értelmezni, ha éltünk benne. Másfelől a buddhizmust kívülről is látnunk kell ahhoz, hogy össze tudjuk vetni a keresztyénséggel, és párbeszédet folytathassunk a követőivel.  A szerző mind a kettőre képes. A pszichológus és teológus végzettségű Martin Kamphuis hosszú ideig gyakorolta a tibeti buddhizmust, és 1985-től alternatív pszichoterapeutaként működött. 1990 óta viszont meggyőződéses keresztyén. A buddhizmus a nagy világvallások egyike, amely már Európában is jelen van. Nyugat kapcsolatát a buddhizmussal történelmileg semmi sem terheli, ugyanakkor a buddhizmus mint keleti vallás jóval idegenebb számunkra, mint például az iszlám, mivel nem illeszthető be a nyugati gondolkodási kategóriákba. 
 
 
 

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2022. 12. 11.
Nagyon ajánlom a könyvet mindazoknak, akik valaha kapcsolatban voltak, vagy úgy érzik, a jövőben kapcsolatba fognak kerülni ezzel a vallással. Egy precízen összeszedett, a buddhizmus szellemiségét jól bemutató könyvről van szó, amely elénk tárja a keleti gondolkodásmód sajátosságait.
(Ajánlom azoknak is, akik nem hívőként, hanem keresőként találtak rá erre a könyvre - a buddhizmusról nem előítélettel, hanem józanul és objektíven ír a szerző, rámutatva ugyanakkor a vallás sötét oldalára is, amikről sokan nem írnak.)