Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 1 322-32-53

Biblia - katolikus Szentírás (bordó, középméret, keményborítós)

Ár:
4.600 Ft
Webár és bolti ár megegyezik
Kiadó Szent István Társulat
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-02-20

Leírás

 Ószövetségi és Újszövetségi Szentírás. A Szent István Társulat Biblia-kiadásai közül a nagyobb méretű. Az új fordítású Biblia legújabb, revideált szövegű kiadása elegáns és tartós, különlegesen kezelt kötésben. Könyvtárral felérő könyv, amely megváltoztatta, és mind a mai napig megváltoztatja a világot. A Biblia nemcsak az emberiség történetét foglalja össze a teremtéstől az új teremtésig ívelő hatalmas elbeszélésben, de megtalálhatjuk benne a válaszokat a legfontosabb kérdéseinkre is: Miért élünk? Honnan jövünk? Hová tartunk? Van-e élet a halál után?  (méret: 19 x 12,5 cm)

(Szent István Társulat)

A Szent István Társulat Szentírás-bizottsága 1971-re készült el ezzel az új fordítású, Ó-és Újszövetséget egyaránt tartalmazó Bibliával. A fordítási folyamat újdonsága, hogy bár továbbra sem mellőzte a Vulgata és a Septuaginta szövegét, elsősorban mégis az eredeti héber, görög, illetve arámi nyelven íródott forrásokat vette alapul, így eleget téve a II. Vatikáni Zsinat elvárásainak, amelyek ezt a megfelelő és pontos fordítások kulcsának tartották. Katolikus fordításként tartalmazza a deuterokanonikus könyveket is, amely területen a katolikus és a protestáns kánon eltér egymástól (Makkabeusok első és második könyve, Bölcsesség könyve, Jézus, Sirák fia könyve, Báruk próféta könyve, Tóbiás könyve, Judit könyve). Jelen revideált kiadás 2005-ben látott napvilágot, korszerű szövegével, jól kezelhető jegyzeteivel, praktikus formátumával kedvelt olvasmánya a Római Katolikus Egyház híveinek. A Biblia könyveihez külön-külön bevezetők találhatóak, melyek a lábjegyzetben elhelyezett szövegmagyarázatokkal együtt segítik az olvasót a helyes értelmezésben.

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2023. 07. 06.
Nagyon megvagyunk elégedve ezzel a fajta Bibliával, annyi probléma van csupán, hogy könyvjelzőt igazán bele varrhattak volna, mint más Bibliák esetében. Ez sajnos egy nagy hiányossága a könyvnek. Tartalmilag kimagasló, könnyen olvasható, nem szájbarágós, és a magyarázatok pedig végképp felkészültebbé teszik az olvasót, és sokkal többet adnak, mint a protestáns Bibliák. A térképek is szépek, könnyen ellehet igazodni rajtuk, az pedig külön öröm, hogy színesek. Összegzésül: mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a Bibliát. Nagyon megéri, nagyon jó könyv, ebből könnyen lehet tanulni, és közelebb kerülni Istenhez.