Paraméterek

Oldalszám: 5 oldal

Az utolsó nyílvessző

Szerző McManus, E.R.
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
3.500 Ft 3.150 Ft
Menny.:db
Az utolsó nyílvessző
3.500 Ft 3.150 Ft
Menny.:db

Leírás

„Isten akarata nem térkép, hanem gyufa.”
Tüzes stílusban, lángra lobbantó szenvedéllyel tanít legújabb könyvében Erwin Raphael McManus. A Los Angeles-i Mosaic gyülekezet vezető lelkésze a saját példáján és olykor egészen mélyről indult sikeres barátai történetein keresztül sarkall minket egy el nem szalasztott életre. Meggyőződése, hogy mindenkinek egyedi, személyre szabott hivatása van, és Isten mindegyikünket céllal teremtette. És biztos abban is, hogy a legtöbben alábecsüljük, amit Isten valójában véghez akar vinni bennünk és általunk. Arra buzdít, döntsük el, miért élünk, a jövőt válasszuk a múlt helyett, ne hagyjuk, hogy az élet elmenjen mellettünk, és kibontakozásunkhoz találjuk meg az embereinket, akikkel kitartunk egymás mellett. Mert az életünk múlik ezen. És nem csak a miénk.

A szerző éppen akkor találkozott az orvosával, amikor e könyv vége felé tartott. S úgy fejezte be a könyvét, hogy tudta, rákos beteg. Így ez a könyv lett az "utolsó nyílvesszője", amit arra használt fel, hogy másokat buzdítson. Mindenki még időben használja fel az utolsó nyílvesszőket is!  Soha ne adjuk fel, soha ne érjük be kevesebbel... és üres tegezzel haljunk meg. Elutasíthatjuk a középszerűséget. Hadat kell üzennünk annak a kísértésnek, hogy érjük be a kevesebbel. Az átlagos mindig biztonságos választás, ugyanakkor veszélyes is lehet. De nem arról beszél, hogy hajthatalanul és mereven ragaszkodjunk elvárásainkhoz és téves mércéinkhez. Sőt, a ránk váró folyamat nagyrészt éppen arról szól, hogyan tanuljuk meg elengedni azokat a dolgokat, amelyeket jobb lett volna el sem kezdeni. Ne becsüljük alá, amit Isten nekünk szánt... Az utolsó nyílvessző azoknak szól, akik elhatározzák, hogy soha nem érik be kevesebbel.
A könyv az ószövetségi Elizeus próféta életének egyik történetét tárja fel előttünk.


(Harmat Kiadó) 192 old., bolti ára: 3.500.-Ft, web ár: 3.150.-Ft

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2020. 03. 31.
Ahogy a magyar mondás tartja : “Ember tervez Isten végez.” Ebben a könyvben fantasztikusan rávilágít az író, hogy mennyire bizonytalan az életünk, nekünk embereknek. Sose tudhatod biztosan melyik nap az utolsó. De ami biztos, az ez a pillanat, amiben most benne vagy, amiben még jelen vagy. Minden meg nem tett lépés minden ki nem mondott mondat eltűnik, semmivé lesz, de a te felelősséged, hogy kilövöd e nyílvesszőidet, hogy hogyan használod fel a rendelkezésedre álló időt.
"Nekünk arról kell döntenünk, hogy mihez kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk!" (J.R.R. Tolkien)