Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 1 322-32-53

W. Brueggemann - A hit - A Zsoltárok könyvében

Ár:
900 Ft
Webár és bolti ár megegyezik
Kiadó Kálvin Kiadó
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

A Zsoltárok könyve a bibliai kánonnak az a része, amely a legteljesebb teológiai, lelkigondozói és liturgiai erőforrást nyújtja számunkra.
A zsoltárok azért képesek segítséget nyújtani, mert párbeszédeiben mindkét beszélgető fél szót kap. A zsoltáros lényegileg Izráel hitének Istenhez szóló megnyilvánulásai és Istennek a saját népéhez intézett jó híre is.
A zsoltárok az élet egészét Isten uralmába adják, ahol viszont az élet minden kérdése az örömhírt hirdető Isten elé vihető.  Akár alkalmas, akár alkalmatlan volt az idő, évszázadokon keresztül hívő nők és férfiak fordultak újra és újra a zsoltárokhoz, mert annak Isten-ember párbeszédei nyújtották a legnagyobb segítséget az élet legfontosabb kérdéseiben: a zsoltárok éppen azért képesek segítséget nyújtani, mert párbeszédeikben mindkét beszélgető fél szót kap. Egyrészt ugyanis a zsoltárok lényegileg Izráel hitének Istenhez szóló megnyilvánulásai, s ezt a szerepüket azért töltik be tökéletesen, mert ennek a hitnek a teljes skáláját felvonultatják az istendicséret magasságaitól egészen a düh és a kétely mélységeiig. Másrészt pedig, ahogy Luther Márton a maga szenvedélyes módján ki is fejtette a zsoltárok nem csupán Istennek címzett beszédek, hanem egyszersmind az evangélium hangja is felcsendül bennük: Istennek a saját népéhez intézett jó híre.

Paraméterek

Oldalszám: 100 oldal
Méret: 11,2 x 18,3cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2008

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek!

Webár és bolti ár megegyezik
1.000 Ft