Paraméterek

Oldalszám: 120 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 1cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2013

Naámán - Fürödj meg, és megtisztulsz

Szerző Cseri Kálmán
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
2.500 Ft 2.250 Ft
Menny.:db
Naámán - Fürödj meg, és megtisztulsz
2.500 Ft 2.250 Ft
Menny.:db

Leírás

A testi-lelki gyógyulás reményét villantja fel a szép ószövetségi történet Naámánról, a szíriai sereg 'vitéz hős, de leprás' fővezéréről. Nincsen gyógyulás és megújulás a betegség elismerése nélkül: az a menthetetlen, aki nem szorul segítségre - üzeni a gyógyíthatatlannak hitt parancsnok csodája.
"Vitéz hős, de leprás"; olvassuk a bibliai Naámánról. Cseri Kálmán sorozatának egyik fő gondolata, hogy "Naámán arcképe az emberiség hű jellemrajza." A vitéz hős csodákat művel a tudomány és a technika terén, de vajon miért szorongatja a félelem, miért gyűlölködik, miért teszi tönkre önmagát és másokat alkohollal, kábítószerrel, erkölcstelen élettel? A lepra a megtámadott testrészeket teszi érzéketlenné, a bűn leprája a lelket bénítja meg. Az ember érzéketlenné válik a láthatatlan, lelki világra, Isten törvényeire, eltompul erkölcsi érzéke. Egyre inkább elharapódzik az erőszak, a bűnözés, széthullanak a családok, s az emberi felelőtlenség következtében rohamosan pusztul környezetünk is. Naámán meggyógyult a gyógyíthatatlannak hitt leprából. Van-e remény a gyógyulásra annak az embernek, aki az ő példáját követve nem szégyelli beismerni, hogy beteg, és elfogadja a felkínált segítséget?

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2023. 07. 29.
Csodálatos könyv.
A rejtett leprafoltjaimra világított rá.A könyv olvasása közben ismertem fel azokat a bűnöket,amelyeket el kellett még hagynom.
Nagyon tudom ajánlani minden megtérőnek,de az újjászületett hívőknek is.