Aminek hamarosan meg kell történnie - 49. RÉSZ

Információ és hír cunami 

Olyan helyen érzem most magam, ahol egyszerre vannak bennem teljesen ellentétes érzések. Egyrészről nagyon érdekel az a rengeteg információ és tudás, ami folyamatosan ér engem, és megyek utána olvasok, hallgatom a híreket, podcastokat, rádióműsorokat. De van, hogy elborít ez a fajta áradat. Mintha azt se tudnám, hogy hova kapjak, melyik témát hozzam elő. Rengeteg mindenről volt már szó ebben a blog sorozatban. De valahogy megint mintha nagyobb sebességre kapcsoltak volna. Másrészről pedig tudom, hogy csak egy dolgom van. Jézusra kell szegeznem a tekintetemet.

Ilyenkor nekem két dolog segít. Visszamegyek az alapokhoz, illetve dicsőíteni kezdek. Mert az felemel. Dicsőítésben a Zsoltárok segítenek és a Jelenések könyvének lejegyzett imádatai.

Az alapok pedig ezek: tudom, hogy az utolsó időkben élünk. Tudom, hogy erre az utolsó idők végére elég sok minden lesz jellemző, de a legfontosabbnak Jézus a megtévesztést emelte ki. Megtévesztés mindennel kapcsolatban, ami körülvesz minket. Mert az Antikrisztus lelke már itt van. Ő az Ősi Kígyó, lelkünk ellensége. A hazugság Atyja, aki szájából csak hazugság és megtévesztés jön ki. Arra nincs ráhatásom, hogy mi ér el engem. Jön felém a hazugság és félrevezetés áradata. Amit én teszek, akár tudatosan, akár nem, döntéseket hozok. Elhiszem, amit olvasok és hallok vagy szkeptikus vagyok. Mivel tudom, hogy a megtévesztés a Sátán legerősebb eszköze, így mindent megvizsgálok. Mindent megkérdőjelezek és kérdéseket teszek fel. Ezzel párhuzamosan pedig olvasom a Bibliámat, imádkozom, és kérem az Isten Szentlelkét, hogy segítsen nekem. Adjon tisztánlátást, világosságot és vezetést.

Tudom, hogy a Sátán már az ember teremtése előtt fellázadt, Isten akart lenni. Irigyelte azt az imádatot, amit Isten kap. De lázadása nem hozott neki eredményt, így Isten teremtményei ellen, vagyis az ember ellen fordult. Első áldozata Éva volt, akit meg tudott téveszteni. Azóta is ez a taktikája. Elhitetni Isten teremtményeivel, hogy maguk is istenek lehetnek. Mivel Isten képmására lettünk teremtve, és Ádám, az első ember feladatot kapott az Édenben. Arra kérte Isten, hogy “Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen!” (1.Móz 1:28/b) Azonban soha nem kaptunk arra felhatalmazást, hogy egy másik ember felett uralkodjunk. A bűnös, romlott én akar uralkodni mások felett. Isten ismeri gonosz szívünk indulatait, és ezért is Izrael törvényében benne volt, hogy minden hetedik évben szabadon kellett bocsátani a héber rabszolgákat. (2Móz 21 fejezete) Sátán ellenben mindent összemos. Az emberek felett uralkodó lénnyé lehet válni, az ő segítségével. Egyet kér csak, az ő imádatát, melyet természetesen olyan ügyesen csinál, hogy ne vegyük észre.

Napjainkban, a másik ember feletti uralomra való törekvés legláthatóbb módon, az elmúlt hetek eseményei közül a davoszi Gazdasági Világfórum (WEF) éves találkozóján érhető tetten. Azért érdemes odafigyelni erre a szervezetre, mert céljuk az egész világ feletti uralom megszerzése. Bárki felmehet a YouTube-ra, és rákereshet az elhangzott előadásokra. Ezek a fajta rendezvények egyre sokkolóbbak. A Gonosz egyre kevésbé rejtőzködik. A WEF megnyitóján egy boszorkány ment körbe és egy pogány rituálé keretében rálehelt a jelenlévőkre. Az első tanítványok idejében a pogány kultúrából ki kellett kilépnie, annak, aki Jézus követővé vált. Mi egy “keresztény”-nek nevezett kultúrában “humanizmusra” épülő társadalomban kell észrevegyük és felismerjük a pogányság egyre erősödő befolyását.

A WEF fontosabb vezetőiről, és magáról a szervezetről már írtam korábban. A szervezetről, amelynek tagjai a világ leggazdagabb üzletemberei, politikusai és a különböző világméretű szervezetek vezetői. Akik magánrepülőkön utaznak minden évben Svájcba, hogy annak ellenére, hogy egyetlen egy országhoz sem tartoznak, nem választotta meg őket senki, mégis ők határozzák meg a világ legfontosabb eseményeit. Azért azt tudjuk, hogy rengeteg minden zajlik zárt ajtók mögött, de muszáj a sorok között olvasni, ha tudni akarjuk, hogy mi vár ránk 2024-ben.

A teljesség igénye nélkül: szóba került a következő nagy világméretű járvány, a ‘DISEASE X’, ami sokszorosan veszélyesebb, fertőzőbb és halálosabb lesz, mint a Covid-19 volt. Fő mondanivaló volt még továbbá a reformok sürgetése. A WEF vezetői azt érzékelték az elmúlt években, hogy az emberek bizalma megingott mind a WHO-ban (Egészségügyi Világszervezet), mind pedig a UN-ben (Egyesült Nemzetek). A ‘Build back better’ (Építsük vissza jobban) vagy idén már ’Rebuild trust’ (Bizalom újraépítése) szlogenek azok, amik mögé el van bújtatva a szocializmus alap ideológiája. Miszerint, ha a kormányon lévők tudják irányítani egy adott ország vagy térség gazdaságát, akkor a kontroll központosított kezekben van, ami biztosítani fogja a biztonságot a krízisek idején. Márpedig krízisből elég sokat tudnak felsorolni a WEF résztvevői. Meglepő módon idén a TÉVHÍR került az első helyre, a klímaválság előtt. Hiszen, mint állítják, a WEF munkájáról és szándékairól rengetegen terjesztenek téves információkat.  Mert aki figyelmeztet, lerántja a hazugságról a leplet, az veszélyes és tévhíreket oszt meg. A szabad szólás megakadályozására már elég sok ország készíti a törvényeit, melyeket állampolgárai számára kötelezővé fognak tenni minél hamarabb. Állandó téma még a biometrikus azonosítás, a mesterséges intelligencia, és annak használati területei. A WEF előadók szerint, a mesterséges intelligencia adta technológiai eszközöket nekik kellene kézben tartaniuk, hogy meg tudják vele valósítani az Agenda 2030 célkitűzéseit, miszerint a föld lakosságának nagyon nagy részének nem lesz semmije, és mégis nagyon boldog lesz. (?)  

Aki nem ismeri a Szentírás üzenetét, azaz Isten Igéjét, az Örökkévaló Istent, az önmaga mércéjévé lesz, és nem fogja észrevenni, hogy milyen nagy hitetés közepén áll. Jézus azt mondja, hogy “ Bizony mondom, mondom néktek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másfelől hatol be, az tolvaj és rabló; de aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora. Ennek ajtót nyit az ajtóőr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját.” (Jn. 10: 1-4)

Tartalomhoz tartozó címkék: utolsó idők