Aminek hamarosan meg kell történnie - 6. RÉSZ

 

Elbeszélünk egymás mellett

Annyira frusztráló tud lenni, amikor egy másik emberrel elbeszélünk egymás mellett. Ő látja a helyzetet valahogy, és a saját szemszögéből érvel. Én meg állok egy másik állásponton és beszélünk egymással, de nincs köztünk megértés. Nem ugyanarról beszélünk, elbeszélünk egymás mellett!

Azt látom, hogy ez történik a jelen Eklézsiában, vagyis Jézus testében világszerte. Jézus elmondott nekünk dolgokat. Mi nem hallgatjuk meg Őt, hanem beszélünk hozzá, és visszük elé a nagyszerű terveinket, ötleteinket. Elbeszélünk egymás mellett! A legszomorúbb az egészben az, hogy ezt is megmondta előre, hogy visszajövetele előtt ez lesz a helyzet. (Luk. 18:8)

Ő beszélt nekünk, az Egyházának arról, hogy milyenek lesznek a végső idők. Nem azért, hogy megijesszen minket, hanem azért, hogy felkészítsen. Mi pedig nem akarjuk ezt meghallani. Miért kell az egyházon belül magyarázkodnom, amikor szóba kerül, hogy ez a világ esik szét, feje tetejére állt, itt a vég? Miért nem vesszük komolyan a Jelenések könyvének 1:3 versét? “Boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket, és megtartják azt, ami meg van írva bennük: mert az idő közel van.” Mi mindig a boldogságot keressük! Itt van hozzá egy recept Jézustól.

Korábban már írtam, hogy meg vagyok győződve arról, hogy az utolsó generáció tagja vagyok. Jézus szavai alapján, amit a tanítványainak mond a Máté 24. fejezetében. Ebben a fejezetben elég sok elhangzik arról, hogy mik a jelek, amikre oda kell figyelnünk, amik segítenek nekünk hívőknek. A legfontosabb prófécia, ami miatt várhatjuk őt akár ma is vissza, az amire itt Jézus utal, az Izrael népének jelenléte. Jelenleg egyszerre van jelen a történelem színpadán Isten választott népe és Egyháza. Tudom, sokan mondják, hogy de Jézus azt mondja, hogy sem a napot, sem az órát nem tudjuk az Ő eljövetelének. Ez így igaz, de mégis elmondja, hogy mik lesznek az utolsó vagy végső idők jelei. Vajon miért mondja el, ha amúgy ez nem lenne lényeges és fontos?

A Máté 24 fejezetének a szereplői zsidó tanítványai. Ők kérdezik őt, nekik válaszol. Jézusnak vannak mondatai, amik Egyháza tagjainak szólnak, és vannak, amiket a zsidó népnek mond. Ugyanis a végső időkben eljön a Mennyasszonyáért a Vőlegény, de meg fog jelenni másodszor is itt a Földön az ő népének. Ez a két esemény nem ugyanaz! Első eljövetelekor itt járt testben. Evett, ivott, elfáradt, tanított. Elhívásának eleget tett. Feláldoztatott, mint a tökéletes Bárány. Olyasmit vitt véghez, amit hihetetlenül nehéz felfognom. Talán, nem is tudom. Csak hálás vagyok érte! Megváltotta az életemet. Új szívet adott és meghívott egy utazásra. Nem mondom, elég göröngyös, fájdalmas és küzdelmes. De megígérte, hogy ennek egyszer vége lesz, mert elmegy előre nekem helyet készíteni, hogy amikor visszajön értem, odavihessen magához, a Mennyei Királyságba, ahol Ő is van. (Jn 14:1-3) Ezt nevezzük elragadtatásnak. Ennek valóban nem tudjuk az idejét. Pál apostol úgy ír erről, hogy hirtelen esemény lesz, egy szempillantás alatt fog bekövetkezni. (1. Thessz. 4:16-17 és 1. Kor 15:51-52) Egyik pillanatban még ülök a villamoson vagy éppen fogat mosok, a következő pillanatban már ott leszek vele! Ezt a megjelenését csak az Őbenne hívők fogják látni, amikor találkozni fogunk vele a felhőkben. Elénk fog jönni! El sem tudom képzelni, micsoda öröm lesz! 

Második eljövetele már újra testben fog bekövetkezni. (Jel. 19:11-21 és Zak 14:4) Mint Királyok Királya fog Jézus visszatérni, hogy legyőzze ellenségét, az Ősi Kígyót. Ez egy mindenki számára látható esemény lesz. Érkezése fog véget vetni annak a 7 éves nyomorúságnak, amit a Biblia a Nagy Nyomorúságnak nevez. Ez az időszak lesz a dánieli prófécia 70x7 évének utolsó 7 éve. A zsidó nép a mai napig várja a messiást. Politikai vezetőt várnak, aki megszabadítja őket éppen aktuális ellenségeiktől. Isten meg fogja adni nekik ezt a vezetőt. Maga a Sátán lesz az, aki el fogja érni végső célját: hatalma lesz a teljes világ felett, és rá fogja tudni venni az embereket, hogy imádják őt. A Biblia őt Antikrisztusnak nevezi. Látszólagos békét fog hozni, de uralkodásának 3 és ½ évét követően gyűlöletét rá fogja zúdítani a zsidó népre, miután lesznek olyanok, akik felismerik a félrevezetést. Ebben a 7 évben fogja Isten is rázúdítani a lázadó és Őt megtagadó emberekre ítéletét. De előtte minket hazavisz.

Tartalomhoz tartozó címkék: utolsó idők