TOP 3 könyv házasoknak

Sonkoly Anna
2021. 02. 07. 00:00:00
TOP 3 könyv házasoknak

 

Holnap kezdődik a házasság hete, és egészen Valentin napig fog tartani. Ennek apropóján megkérdeztem egy-két házas ismerősöm, hogy melyik a kedvenc könyve a témában.

1.       Gary Chapman - Az 5 szeretetnyelv / Egymásra hangolva

Tamás és felesége már több, mint 10 éve házasok. A sokunk által ismert szeretetnyelvekről szóló könyv még mindig nagy kedvencük:

 

„A kedvencünk a nagy klasszikus Gary Chapman könyv a szeretetnyelvekről. Sok más keresztény könyv hajlamos sztereotipizálni a férfi-nő szerepet, ami senkinek sem jó! A szeretetnyelves könyv viszont segít jól megérteni, megfogalmazni az igényeinket, és boldoggá tenni egymást.  Nagyon sokat jelent az a gondolat, hogy milyen könnyű "elszeretni egymás mellett", a legnagyobb jószándékkal is úgy szeretni a másikat, ami neki nem sokat jelent. Megunhatatlan ez a téma, sokszor felmerül itthon, tényleg segít. És amúgy Chapman többi könyve a témában is nagyon jó!”

Tamás

 

2.       Sue Johnson - Ölelj át!

Dávidot és Violát már legalább 10 éve ismerem. Mikor megkérdeztem tőlük mi a kedvenc könyvük a párkapcsolatok témájában egy olyan könyvet választottak, amiről én még korábban nem is hallottam. Viola pár-és családterapeuta így az ő kedvence a pszichológiai jellegű Ölelj át című könyv:

„Az érzelemfókuszú párterápia elmélete az alapja, amit a leghatékonyabb párterápiás módszernek tartok. Egymás mélyebb megértését és az igazán őszinte beszélgetéseket segíti. Segít helyreállni például olyan vitakörökből, amibe újra meg újra beleestek és úgy tűnik, nem juttok egyről a kettőre. Bántalmazó kapcsolatban vagy válófélben nem ajánlom, kölcsönös biztonságérzet kell a megnyíláshoz… ”

Viola

Viola azt is megemlítette, hogy a Kapcsolatra teremtve című könyv is hasonló, csak kibővítve azzal hogy miként passzol az elmélet a Biblia tanításával a kapcsolatokról.

 

3.       Dr. H. Cloud - Családfánk titkai

Dani és felesége nehezen választotta ki a kedvenc könyvét. Eszükbe jutott a már említett Egymásra hangolva és a Gyűrű-kura című könyv is, de végül egy másik könyvre esett a választás.

„Lehet meglepő lesz, amit írok: Családfánk titkai. Nekem ez segített a legjobban abban, hogy megértsem, mire miért reagálok úgy, ahogy, és a másik mire miért reagál úgy, ahogy. A múlt megértése nekem folyamatosan segít a házas élet előrehaladásában.”

Dani és Doroti

 +1: Meglepetés

A tulajdonospárt is megkérdeztem, így a ő kedvencükről is érkezik hamarosan egy újabb cikk! Addig is lehet találgatni, hogy melyik könyv az!