Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 1 322-32-53

R.C. Sproul - Isten szentsége

Ár:
2.500 Ft
Webár megegyezik a bolti árral 
Kiadó Presbiteriánus Kiadó
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Menny.:db

Leírás

Isten szent… Valószínű, hogy nem sokat tudunk kezdeni sem ezzel a tőmondattal, sem a szentség kissé elvontnak tűnő fogalmával. Ám mindez radikálisan megváltozhat, ha elolvassuk R. C. Sproul immár klasszikusnak számító művét. Szerzőnk egy feledhetetlen lelki utazásra invitál, miközben alaposan, élvezetesen és gyakorlatiasan bontja ki előttünk az Isten szentségéről szóló tanítást. A könyv egy hiánypótló alapmű, amely foglyul ejti az olvasót. Ezt a szerző egyedi megközelítése és stílusa mellett a téma különlegessége is garantálja. A protestáns reformáció 500. esztendejében könyvünk számos teológiai korrekciót sürget. De ami a legfontosabb: visszavezet ahhoz a szent, transzcendens Istenhez, akit a Szentírástól elrugaszkodott keresztyénség felhasználóbaráttá és közönségessé tett. Egy ilyen felvizezett istenkép viszont nem bír kellő súllyal ahhoz, hogy bűnbánatra, megtérésre vagy akár reformációra sarkalljon. Aki nem ismeri a szent Istent, az evangéliumot és a kegyelmet sem értékelheti igazán. Aki viszont találkozott a Szenttel, annak élete megváltozott; legyen szó Ézsaiásról, Habakukról, Péterről, Pálról, Lutherről vagy akár a szerzőről. A szentséggel való szembesülés traumatikus, ám mégis kegyelmet rejtő tapasztalat, amely kihatással van egész életünkre. A szentség bemutatásán túlmenően könyvünk erőssége, hogy a bűn, kegyelem, igazság, megigazulás és ítélet összefüggéseit is biblikusan tárgyalja, úgy hogy közben ’kényelmetlen’ igerészek értelmezéséhez is bátran hozzányúl. Ezek a teológiai fejtegetések evangelizációs, hitmélyítő és apologetikai elvárásoknak is eleget tesznek.

Paraméterek

Kötés: Puhatáblás

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2024. 02. 19.
Csatlakozom az előttem szólóhoz : ALAPKÖNYV ami sok-sok éven át nem volt a figyelem központjában. Most azért is fontos, mert az elhajlások, szinkretizmus, stb. nemhogy elhalványítják Isten SZENT mivoltát, hanem bálványokra cserélik, ami úgy terjed mint egy ragály: főképp az Ósz-t "kritizálva" ... Emellett - ellenében - a magyar nép felmagasztalása történik, bálványimádás ...
A yt-ról találtam ide, azonos című hat részes előadás a fiatal Spoultól, szenzációs !
| 5 / 5 csillag!
2023. 11. 01.
Alapkönyv. Nem száraz teológia, a nehéz téma ellenére is leköti a figyelmet. Második kötetet vettem belőle, hogy tudjam kölcsönadni.

Hasonló termékek!

Ezt vették még, akik ebből rendeltek!

Webár és bolti ár megegyezik
1.200 Ft