Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 1 322-32-53

M. Kamphuis - Buddhizmus / az Isten nélküli vallás

Ár:
900 Ft
Webár és bolti ár megegyezik
Kiadó Evangéliumi Kiadó
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Menny.:db

Leírás

Ahhoz, hogy jól magyarázhassuk a buddhizmust, belülről kell ismernünk. Csak akkor vagyunk képesek helyesen értelmezni, ha éltünk benne. Másfelől a buddhizmust kívülről is látnunk kell ahhoz, hogy össze tudjuk vetni a keresztyénséggel, és párbeszédet folytathassunk a követőivel.  A szerző mind a kettőre képes. A pszichológus és teológus végzettségű Martin Kamphuis hosszú ideig gyakorolta a tibeti buddhizmust, és 1985-től alternatív pszichoterapeutaként működött. 1990 óta viszont meggyőződéses keresztyén. A buddhizmus a nagy világvallások egyike, amely már Európában is jelen van. Nyugat kapcsolatát a buddhizmussal történelmileg semmi sem terheli, ugyanakkor a buddhizmus mint keleti vallás jóval idegenebb számunkra, mint például az iszlám, mivel nem illeszthető be a nyugati gondolkodási kategóriákba. 
 
(Evangéliumi) 88 old. zsebkönyv. 
 

Paraméterek

Oldalszám: 88 oldal
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2019

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 12. 11.
Nagyon ajánlom a könyvet mindazoknak, akik valaha kapcsolatban voltak, vagy úgy érzik, a jövőben kapcsolatba fognak kerülni ezzel a vallással. Egy precízen összeszedett, a buddhizmus szellemiségét jól bemutató könyvről van szó, amely elénk tárja a keleti gondolkodásmód sajátosságait.
(Ajánlom azoknak is, akik nem hívőként, hanem keresőként találtak rá erre a könyvre - a buddhizmusról nem előítélettel, hanem józanul és objektíven ír a szerző, rámutatva ugyanakkor a vallás sötét oldalára is, amikről sokan nem írnak.)