Könyvek melyek azonnal tettre késztettek 1.

Sonkoly Anna
2019. 07. 10. 09:00:00

Könyvek melyek azonnal tettre késztettek 1.

Majd ezt mondta nekik: „Menjetek el a világ minden részére, és hirdessétek az örömhírt mindenkinek!

Márk 16,15

Azt mondják a jó könyv az, amit nem tudsz letenni. Szerintem ezt még lehet fokozni. Vannak könyvek, amiket muszáj letennem. Nem azért, mert unalmasak, hanem mert olyan nagy hatással vannak rám. Olvasom és azt érzem, hogy akkor most ezt el kéne kezdeni megvalósítani. Nem holnap, hanem most azonnal.

 

Ilyen hatással volt rám a „Csak pár lépés” című könyv Bill Hybels-től. Az író az evangelizációról ad új perspektívát, miközben rövid történeteket mutat be legfőképpen saját életéből, illetve olyan keresztényekről, akik kiléptek a komfort zónájukból

Az első fejezetben egy muzulmán férfi beszámolóját olvashatjuk, aki munkája kapcsán sok céges partira volt hivatalos, ezeken viszont legtöbbször egyedül ácsorgott. Az egyik ilyen bulin egy keresztény meglátta, hogy nincs társasága, ezért megtett pár lépést a terem túl oldaláról, hogy beszélgethessen vele. Összebarátkoztak és elkezdtek munkán kívül is találkozni, a muzulmán férfi végül megtért. Mindez azért, mert valaki megtette azt a pár lépést. Ez a kép kíséri végig az egész könyvet.


Talán azért is találtam különlegesnek a könyvet, mert nem csak sikertörténetekkel van tele.


Így ír Bill Hybels: „Minden megható példa mellé, amit elmondok arról, milyen volt keresztülsétálni egy termen, és valamiféle csoda kibontakozását látni, sok száz esetet tudnék elmondani, amikor halvány nyoma sem maradt annak, amikor átvágtam a termen. Legalábbis semmi olyan, amit a Menny innenső oldalán észlelhettem.”

A könyv kulcsgondolata, hogy először szerezzünk barátokat, aztán derítsük ki az ő történetüket. Ezután is csak akkor beszéljünk a kereszténységről, ha a Szent Lélek erre indít.

Nehezen beszélek másoknak a hitemről, de ez a szemlélet segítséget adott. Rámutatott, hogy nem kell rögtön erre koncentrálnom. Amikor olvastam a könyvet, sokszor megálltam, hogy ráírjak egy-egy barátomra, és érdeklődjek, hogy zajlik mostanában az életük.

A könyv nem csupán egy új szemléletmódot nyújt az evangelizációról olvasójának, hanem praktikus és nagyon gyakorlatias tanácsokat is ad arról, hogyan oszthatja meg másokkal az evangéliumot.

Ha többet szeretnél tudni a Csak pár lépés című könyvről, akkor kattints a részletek gombra.

Még több könyv a szerzőtől!