KÖNYVAJÁNLÓ

Amir Tsarfati - Barry Stagner: A Biblia próféciái: AZ ALAPOK - Válaszok a leggyakoribb kérdésekre

Az Immanuel Alapítvány kiadásában jelent meg ez a könyv pár hete. A bibliai próféciák témakörében egy igazi gyöngyszem, csak ajánlani tudom!

A két írótól már évek óta rengeteg beszélgetést, előadást hallgattam meg magam is. A próféciák témakörével több, mint 25 éve foglalkoznak, így az összegyűjtött kérdések, valóban a leggyakoribbak. 

Amir Tsarfati jelenleg az általa alapított nonprofit bibliatanító szervezet és közösség a Behold Israel elnöke. Rengeteget utazik, előadásokat tart, több közösségi portálon jelen van és aktívan posztol híreket Izraelt érintő eseményekkel kapcsolatban. Az utóbbi években több könyvet is írt. Nagyon különleges benne, hogy zsidó ember lévén nagyon ismeri az Ószövetségi könyveket, a zsidó szokásokat és ünnepeket. Ő maga is az Ézsaiás 53. fejezete alapján tért meg, ahogy hallottam, amikor elmesélte keresztény életének kezdetét. Annyit mondott még egyszer humorosan, hogy kb 25 évvel ezelőtt nem vették az akkori előadásainak kazettáit túl nagy lelkesedéssel. Ma már annyira tele van a naptára, hogy szinte folyamatosan (nonstop) úton van. Ezért imáimban feleségét és családját én is Jézus elé szoktam vinni, hogy áldja meg őket is gazdagon, annak ellenére, hogy nagyon ritkán tudnak együtt lenni, mint család.

Barry Stagner a kaliforniai Tustinban működő Calvary Chapel gyülekezet alapítója és vezető lelkipásztora. Amerikai pásztorként nincs könnyű dolga Kaliforniában. Mi csak olvasunk róla, de ők ott nagyon is megélik a mindennapokban, ahogy a társadalom darabjaira esik. The Line Up című hetente jelentkező műsorában nemcsak Amerikát érintő témákat elemez, hanem mindig kitér Izraelre és a Közel-Kelet eseményeire is. Van egy különleges humora, amit én nagyon szeretek benne. Sokat utazik együtt Amirral, a Jelenések könyvének magyarázatát viszik mostanában elég sok helyre a világ különböző pontjaira. Júniusban például Erdélyben, Temesváron jártak.

“A Biblia próféciái: az alapok című könyvben Amir és Berry a hetven leggyakoribb kérdésre ad választ. Tömör és a Szentírásra összpontosító tanításaikkal a bibliai próféciák 7 fundamentális témáját járják körül:

·       Izrael

·       Az egyház

·       Az elragadtatás

·       A nyomorúság

·       Az ezeréves királyság

·       A nagy fehér trón előtti ítélet

·       A menny”

“Ebben a bizonytalan korban a keresztényeknek minden eddiginél szükségesebb megérteniük a Biblia jövőre vonatkozó kijelentéseit.”

Aki teheti, vegye meg a könyvet és olvassa, forgassa, keresse meg benne kérdéseire a válaszokat! 

Tartalomhoz tartozó címkék: könyvajánló utolsó idők