Paraméterek

Oldalszám: 384 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 1cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2016

Juhász Zsófia élete és diakóniai munkássága

Szerző Carey, S.P.
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
1.400 Ft 1.260 Ft
Menny.:db
Juhász Zsófia élete és diakóniai munkássága
1.400 Ft 1.260 Ft
Menny.:db

Leírás

Birinyi-Kothencz Júlia szerk.

Juhász Zsófia (1928–1990), akit szinte mindenki Zsó néninek ismert, az egyik legmeghatározóbb személyisége a 20. századi magyar református szeretetszolgálatnak, diakóniának. 
Ebben a könyvben – amelynek első kiadása a református Szeretetszolgálati Iroda Diakóniai Könyvtárának köteteként jelent meg – egy rövid bevezető tanulmány foglalja össze Juhász Zsófia életét és diakóniai munkáját, majd pedig bőséges szöveggyűjtemény osztja meg azt a szellemi örökséget, amit írásban is ránk hagyott, összegyűjtve írásait, prédikációit és a vele készült interjúkat. 
„Mindannyiunknak felejthetetlen az a lelkesültség, amellyel a legjelentéktelenebbnek tűnő dolgokról is tudott beszélni. Számára nem jelentett ellentmondást az elméleti teológia és a diakónia mindennapi gyakorlata közötti feszültség, mert mindent annak rendelt alá, hogy Krisztus kicsinyeit, az egyház kincseit (...) mindenki a tőle telhető legjobb módon szeresse, és gondjukat viselje. Remélem, ez a kötet azoknak is fontos kapaszkodót nyújt saját küldetésük mélyebb és teljesebb betöltésére, akik személyesen nem ismerhették őt.” (Bölcskei Gusztáv Ajánlásából)

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2020. 12. 23.
Nagyon boldog vagyok, hogy hamar megkaphattam a könyvet. Remek könyv egy Isten gyermekének oda szentelt életről. A nehézségekről és Isten csodálatos vezetéséről. Aki misszió iránt érdeklődik annak kötelező olvasmány, de szivesen ajánlom másoknak is. Megéri elolvasni!