Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+3613223253

Juhász Zsófia élete és diakóniai munkássága

Ár:
1.400 Ft
1.260 Ft
Webár: 1.260-ft
Kiadó Evangéliumi Kiadó
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

Birinyi-Kothencz Júlia szerk.

Juhász Zsófia (1928–1990), akit szinte mindenki Zsó néninek ismert, az egyik legmeghatározóbb személyisége a 20. századi magyar református szeretetszolgálatnak, diakóniának. 
Ebben a könyvben – amelynek első kiadása a református Szeretetszolgálati Iroda Diakóniai Könyvtárának köteteként jelent meg – egy rövid bevezető tanulmány foglalja össze Juhász Zsófia életét és diakóniai munkáját, majd pedig bőséges szöveggyűjtemény osztja meg azt a szellemi örökséget, amit írásban is ránk hagyott, összegyűjtve írásait, prédikációit és a vele készült interjúkat. 
„Mindannyiunknak felejthetetlen az a lelkesültség, amellyel a legjelentéktelenebbnek tűnő dolgokról is tudott beszélni. Számára nem jelentett ellentmondást az elméleti teológia és a diakónia mindennapi gyakorlata közötti feszültség, mert mindent annak rendelt alá, hogy Krisztus kicsinyeit, az egyház kincseit (...) mindenki a tőle telhető legjobb módon szeresse, és gondjukat viselje. Remélem, ez a kötet azoknak is fontos kapaszkodót nyújt saját küldetésük mélyebb és teljesebb betöltésére, akik személyesen nem ismerhették őt.” (Bölcskei Gusztáv Ajánlásából)

(Kálvin) 384 old. ára: 1.400-ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!