Paraméterek

Oldalszám: 165 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 1cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2012

Hang a függöny mögül

Szerző Frittmann Lászlóné
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
könyv
1.800 Ft 1.620 Ft
Menny.:db
Hang a függöny mögül
1.800 Ft 1.620 Ft
Menny.:db

Leírás

Történetek egy keresztyén tanítónő életéből

Vannak kivételesen elhivatott emberek, akik foglalkozásukat nemcsak a megélhetés miatt folytatják, hanem élik, maga az életük. Ha valaki kiválóan végzi munkáját, azt mondják „erre született, született színész, orvos vagy pedagógus”. A Virágos katedrám és a Hang a függöny mögül című könyvek írója közéjük tartozik. Frittmann Lászlóné, Magdi néni még gyermekkorában választotta hivatását, már a középiskolában tanulta a gyermekekkel való foglalkozás titkait. Hivatása gyakorlásához a mércét a hitéből fakadó segíteni akarás egyértelműsége szolgáltatta. Diákjai jó szándékból, emberségből egész életre szóló, el nem felejthető mintát kaptak.
Ajánlható e könyv a gyakorló pedagógusoknak is a hivatásszeretet példájaként, valamint azon változatos módszereknek megismeréséért, melyekkel felkelthető a gyermekek érdeklődése a legelvontabbnak látszó témák tanításakor is.
Réz Gáborné Dr. Szalai Erzsébet iskolaigazgató

A két, alapvetően az életút időrendjét követő elbeszélés-, esszékötet ennek az egyszerre nagyszerű és nemes értelemben vett egyszerű életnek summázata. Érzékletes, finom tollú érzelmes írások füzérét olvashatjuk. Nem szakmódszertani munka, nem pedagógiai szakírás, ellibben a szépirodalom érzékletességét idéző publicisztikák, illetve az egyházi irodalomból ismert hitvallás műfaji normái felé. Ismétlem: az életmű mintaadó közvetítése indokolttá teszi, hogy önéletrajzi kötetben megörökíttessenek a nyilvánosság számára is.
Dr. Trencsényi László egyetemi docens, ELTE

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!