Paraméterek

Oldalszám: 128 oldal
Méret: 21 x 14,8cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2024

Hallgassuk a Bibliát! / A hívő bibliaértelmezés művészete

Szerző Christopher Bryan
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
2.990 Ft 2.690 Ft
Menny.:db
Hallgassuk a Bibliát! / A hívő bibliaértelmezés művészete
2.990 Ft 2.690 Ft
Menny.:db

Leírás

Hogyan alakult ki a feszültség a Biblia tudományos és hívő megközelítése között, és miképpen lehetne betemetni ezt a szakadékot? Mi a bibliakutatók feladata a 21. században? Lehetséges-e ma lelkészként, teológusként, bibliaolvasóként egyszerre tartani magunkat a tudományos bibliakutatás fontos eredményeihez, és az egyház és a magunk hitét építeni? Mit jelent a tudományos objektivitás általánosságban és konkrétan a Szentírás értelmezésében?

Christopher Bryan, aki egyaránt jártas a bibliakutatásban, az irodalomtudományban és a hermeneutikai elméletekben, tudósi precizitással és hívő odaadással, élvezetes stílusban, szakértők érdeklődésére számot tartva, de laikusoknak is érthető nyelven keresi a válaszokat ezekre a kérdésekre.

A könyvet ajánljuk mindazoknak, akik élő kapcsolat megteremtésére vágynak egy több ezer éves, gyökeresen eltérő kultúrákból származó ősi szöveggel. Bár bonyolult és sokrétű az értelmezés feladata, írja Bryan, bízhatunk abban, hogy a tudományos bibliakutatás során szerzett információt megtermékenyíti és a távoli szövegeket életre kelti számunkra a Szentlélek, aki elsősorban a művészi érzékenységen és a képzeleten keresztül munkálkodik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!