Biblia neked - Interaktív kiadás fiataloknak

Sonkoly Anna

 

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre;

2 Tim 3,16

Nemrég részt vettem az Ifjúságépítők online képzésén, ahol a résztvevők egy nagyon értékes csomagot is kaptak. A csomagokat már képzés előtt átvettük, de a benne lévő ajándékokat csak aznap bonthattuk ki. Azt hiszem minden résztvevő kedvence a szombat reggel kibontott ajándék volt, ami egy nem akármilyen Bibliát rejtett.

A Biblia neked egy interaktív kiadás fiataloknak. Sokszor akadnak nehézségeink a Bibliaolvasással. Ennek több oka is lehet. Például a koncentráció hiánya – ami a mai multitasking bajnok generációnak különösen nagy problémát okoz. Másrészt sokszor csak feladatként tekintünk a következő fejezet elolvasására, ezért amikor készen vagyunk nem is gondolkodunk el az olvasottakon.

A Biblia neked ezekre a problémákra megoldást ad. A szövegen természetesen nem változtattak, ha kinyitjuk, akkor egy Revideált Újfordítású Bibliát látunk. Amitől különleges, hogy kifejezetten széles margói vannak – amit kreatívan fel lehet használni a személyiségednek megfelelően.


Ez hatalmas segítség, hogy átgondold miről is olvasol, és hogy végig figyelmesen olvass.


Az üres margókat ki lehet tölteni például rajzokkal, vagy gondolatokkal, feljegyzésekkel, akár a kérdéseid is felírhatod. Ezek persze csak javaslatok, az egésznek a szépsége, hogy bármilyen kreatív módon használhatod ezt a helyet. Számomra ez a leghasznosabb része ennek a Bibliának, de ezen felül is vannak szuper interaktív elemek benne.

Néhány fejezet mellett már van egy feljegyzés vagy egy kreatív feladat a margóra írva. Más oldalakon egy videóajánló van, amit a QR kód használatával ingyenes el lehet érni. A szerkesztők 30 videót készítettek nekünk.

Akinek még volt kicsi kék Károli fordítású Újszövetsége az emlékezhet a végén található „Hol találok segítséget?” részre. A Biblia elején egy-egy témakörhöz kapcsolódóan igeversek vannak felsorolva. Ehhez hasonló a Biblia neked utolsó néhány oldala is, ahol a fiatalokat érintő nehézségekhez adnak rövid bátorítást, és javaslatot, hogy melyik igeverseket érdemes elolvasni. Olyan témákat dolgoz fel ez a néhány oldal, mint aggodalom, bullying, vizsgák, család stb.

A Biblia első néhány oldala is szuper, itt néhány személyes kérdésre tudod kitölteni a választ, mint például a kedvenc igeversed. Másrészt pedig a Bibliáról találunk néhány információt – hogyan állt össze, lehetséges olvasási tervek, stb.

 

Amikor először a kezembe vettem azt gondoltam, hogy ezt én nem is szeretném a csúnya kézírásommal tönkretenni, mert annyira szép. De aztán elkezdtem használni, hiszen nem az számít, hogy hogyan néz ki egy Biblia, hanem az, hogyan engeded, hogy formálja a szívedet. Nemrég az ifinkbe járó fiatalokat is megajándékoztuk egy-egy példánnyal. Fiúk-lányok egyaránt nagyon örültek neki.


Remélem ez a forma sokaknak segítségére lesz, hogy engedjék Isten Igéjét, hogy átformálja őket.


 

Ha még többre lennél kíváncsi, nézdd meg az alábbi videót:
https://www.facebook.com/Ifjusagepitok/videos/3604055866384160

Ha pedig szeretnéd megvenni, akkor kattints ide!

Tartalomhoz tartozó címkék: ajándék Biblia Ifjúságépítők