Aminek hamarosan meg kell történnie - 57. RÉSZ

Farkas a bárányok között

A megtévesztés a Sátán legsikeresebb fegyvere. Ezt használja Isten minden teremtménye ellen, akiket a saját képmására teremtett. Elbújik, és a háttérből mozgatja a szálakat. Ritkán lép előtérbe, hiszen, mi keresztények, amúgy akkor rögtön felismernénk, a Hazugság Atyját. De mi van akkor, amikor a Világosság Angyalaként jelenik meg, vagy éppen báránybőrbe bújt farkasként?

Úgy tapasztalom, hogy a mai Gyülekezetben egyre nagyobb hangsúlyt kap az érzelmen alapuló dicsőítés. Megélünk valamit, de az nem az Istennel való találkozás. Magam is gyakran megyek haza úgy, hogy nem tudtam megélni az elcsendesedést, a Szentek Szentjébe való belépést a zenés dicsőítés alatt. Valahogy a hangsúly, a külsőségekre tevődött át. Lassan inkább koncertek lesznek ezek az alkalmak, ahol fontosabb, hogy milyenek a fények, a technika, mint az, hogy összetört szívvel, szomjasan álljunk meg Teremtőnk előtt. A dalok szövegei is sokszor rólunk, emberekről szólnak, holott, a dicsőítés lényege, hogy Isten nagyságát és szentségét ismerjük el és levegyük magunkról a szemünket! Ahogy annak idején Keresztelő János mondta, én egyre kisebb kell legyek, Jézus pedig egyre nagyobb kell legyen bennem.

Arról már írtam, hogy amire a legjobban vágyik Sátán, az az imádat, amelyet tőlünk, emberektől akar megkapni. Talán onnan gyökerezik ez, hogy Ő volt a legszebb angyal és tudjuk, hogy Ő vezette az Isten dicsőítését. Innen esett ki, amikor fellázadt. Így a dicsőítés, pl. a zene az, amihez Ő nagyon ért. Ahogy egyre inkább megéljük a Bibliában megjövendölt utolsó idők jeleit, úgy mind gyakrabban tűnődök el azon, hogy vajon a zenén keresztül be próbál-e lépni a Sátán a Gyülekezetbe és ha igen, akkor milyen módon teszi ezt? Ugyanis semmi kétségem afelől, hogy ne igyekezne azon, hogy minket hivő embereket is valahol, valahogyan elcsípjen, megtévesszen ezen a területen is. 

Számomra egy nagyon fontos jelenet, amikor Jézus, a jeruzsálemi bevonulást követően bemegy a templomba és kiűzi a templomból a mindenféle árusokat, mert “az én házam imádság háza lesz minden nép számára” de az akkori vallási vezetők rablók barlangjává tették. (Mk. 11:15-17)

A Bibliában van 150 Zsoltár, amik oly sokszor segítenek nekünk, amikor Istenünkhöz imádkozunk, a dicsőítésben, minden élethelyzetben. Bármilyen lelkiállapotban vagyunk, biztosan találunk legalább egy zsoltárt, aminek a mondandójával azonosulni tudunk. Ezeket a költeményeket olvasva megállapíthatjuk, hogy a zsoltárosok nagyon őszinték voltak Istennel. Nincs semmiféle mellébeszélés, ami a szívükön, az a szájukon. Amiben példát mutatnak nekünk, hogy mindenféle gondolataikat és indulataikat Isten elé vitték. Hiszen, az Úr ismeri minden gondolatunkat, (Zsolt 139.) így tényleg felesleges köröket futni, ki lehet és kell előtte öntenünk a szívünket. De bármi is aggasztja a zsoltárost, vagy bármiféle félelme, indulata van, amely erős emberi érzéseket, indulatokat fogalmaz meg, mindig van benne feloldás, amikor a kiöntött szív végre üres lesz annyira, hogy fel tud nézni, és meg tudja fogalmazni hódolatát és imádatát a Mindenható Isten előtt.

Manapság elborítanak minket a keresztény együttesek és dalaik. Biztosan mindenkinek megvan a kedvence. De arra kellett rájönnöm, hogy ezen a területen is résen kell lennünk. Vannak neves keresztény gyülekezetek és együtteseik, akiknek a tanítása nem egyezik a Biblia tanításaival. Tudom, hogy nem ismerhetjük minden ember életét, és nem látunk bele a másik ember szívébe. Nekem döbbenet volt ez a pod-cast, ahol a Bethel, a Hillsong és az Elevation gyülekezetek és dicsőítő csapataik hátteréről osztott meg információkat egy olyan zenész, aki maga is élt köztük évekig.

Egyedül Isten Igéje lesz az, ami soha el nem múlik, ezért elhatároztam, hogy megtanulom fejből a Jelenések könyvének dicsőítéseit, hogy bárhol, bármikor elcsendesedve be tudjak lépni a belső szobámba, és tudjak térdet és fejet hajtani Megváltóm előtt! 

 “Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztesség és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett.” (Jel. 4:11)  

Méltó a megöletett Bárány, hogy övé legyen az erő és a gazdagság, a bölcsesség és a hatalom, a tisztesség, a dicsőség és az áldás!” (Jel. 5:12)

Tartalomhoz tartozó címkék: utolsó idők