Aminek hamarosan meg kell történnie - 47. RÉSZ

Légy résen!

Az elmúlt héten több helyről is figyelmeztetés érkezett, hogy Amerikában az Amazon Prime nevű csatorna műsorára tűzte és heti rendszerességgel bemutatja a felnőtt animációs musical sorozatot, amelynek címe: ‘Hazbin Hotel’ (magyarul a ‘Voltvalaki Hotel’). A projektnek volt egy próba verziója 2019 végén. 2024 elejétől pedig már elkészült az első évad 8 része. Olvasva a felhívást a következő ige jutott eszembe: “Jaj azoknak, akik azt mondják, hogy a rossz jó, és a jó rossz, és akik azt állítják, hogy a sötétség világosság, és a világosság sötétség; azt állítják, hogy a keserű édes, és az édes keserű!” (Ézs. 5:20)

Mivel animációs sorozatról van szó, mind a szülőket, mind pedig a gyerekeket meg tudják téveszteni. A gyerekek nyitottak minden új mesére, új szuperhősre, míg a szülők, akik nem néznek utána, észre sem veszik, hogy a mesében említett szereplők szellemi lények, akik léteznek, és mindent megtesznek azért, hogy a “világosság angyalaként” (2.Kor 11:14) jelenjenek meg.  A sorozat a démoni tartalmak és képek világába vezeti be a nézőket, azzal a csavarral, hogy a Sátánt, a démonjait és a Poklot teljes mértékben pozitívnak mutatja be, míg a Menny és az angyalok, azaz a Vének a “rossz fiúk”.

A sorozatban megismerkedünk Charlie-val, aki Lucifer lánya, a Pokol hercegnője. Királyságának túlnépesedését kívánja csökkenteni egy lehetetlennek tűnő vállalkozással, miszerint meg akarja menteni a pokol lakóit a Vének által rájuk szabott bűntetéstől, azáltal, hogy rehabilitálja a nyomorultakat a ‘Voltvalaki Hoteljében’. A Pokol nyomorúságos és sötét hely, de Charlie optimista és élettel van tele, mint egy Disney-hercegnő, énekel és táncol végig a pokol utcáin, a “Happy day in Hell” (Vidám nap a Pokolban) című dal alatt. Istent soha nem említik, az angyalok pedig démoni kinézetű lények, glóriával és szarvakkal. A Vének pedig az egykori emberből lett angyal, azaz Ádám vezetésével nemcsak bosszúállóak, hanem kegyetlenek, és még a démonoknál is csúfosabbak. 

A mese teljesen eltorzítja a Biblia igazságát nagyon sok ponton. Döbbenetes, hogy már itt tart a mai ember, a 21. században, hogy a kereszténység alapjául szolgáló szent iratokat sem tartják már tiszteletben. A Biblia és annak pozitív és negatív szereplői teljes mértékben össze vannak keverve, fel vannak cserélve, és félre vannak magyarázva. Isten egyáltalán nincs megemlítve, így nem is Ő az, aki kezében tartja az eseményeket, hanem Sátán áll a mese középpontjában. Egy kedves figuraként van bemutatva, mint akinek bár briliáns ötletei vannak, megbélyegzik a Mennyben, mint bajkeverőt. Maga a Menny is úgy van bemutatva, hogy csupán angyali lények lakhelye. Torzítva mutatja be a történet az ember teremtésének körülményeit is. A férfi és a nő elhívásának és feladatainak különbözősége helyett a mai társadalom befogadó és mindenkit furán egyenlőnek kikiáltó, homogenizáló, összemosó szellemisége süt át az egyes szereplők megjelenésén és tettein. Az ember Istentől kapott szabad akaratát is úgy ábrázolja a mese, mint egy ajándékot, amit Lucifer és szerelme ad oda Évának. Ez a tudás gyümölcse, melyhez egy átok is tartozik. Ennek az átoknak lesz a következménye a bűn és a gonoszság a földön. A mese főhőse egy férfinévre keresztelt női figura, akinek feladata a túlnépesedett Pokol problémájának a megoldása. Ez is ismerős, hiszen a mai világunk elitjének hasonlóak a törekvései, mert egyik legfontosabb célkitűzésük, a föld túlnépesedésének megállítása, illetve a földön lakó emberek számának csökkentése. 

Egy teljesen más alapról és kiindulási pontból tárja elénk a teremtés és a bűnbeesés eseményeit a sorozat. Nincs szó Isten atyai szívéről, az Ő kegyelméről, az Ő terveiről, teremtésének csodájáról. A Pokol valóságosságáról és annak véglegességéről is egy nagyon téves képet fest a sorozat, megtévesztve ezzel azokat, akik nem ismerik a Biblia igazságát. Talán az összes eddig felsorolt hazugság közül a legfájdalmasabb, hogy olyan Istent ábrázol, aki nem ad lehetőséget arra minden léleknek, hogy megbánja bűneit és megtérjen belőlük, pedig Péter apostol második leveléből tudjuk, hogy ez Isten Atyai szívével teljesen ellentétes, hiszen “türelmes hozzánk, mert nem akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.” (2Pét 3:9/b)

Tartalomhoz tartozó címkék: utolsó idők