Aminek hamarosan meg kell történnie - 61. RÉSZ

Az áruló csókja

Izrael a napokban ünnepelte 76. születésnapját. Háborúban állnak, elég sok fronton, ezért a hírekben folyamatosan jelen vannak. Az ott élő emberek, családok mindennapjait beárnyékolja az aggodalom, mert nők és férfiak, férjek, apák, testvérek, fiak és lányok harcolnak az ország különböző területein. Visszatekintve láthatjuk, hogy Izrael államának születése és fontosabb történései háborúkhoz köthetőek.

A történelem során a zsidó nép üldözése, sajnos, egy újra és újra fellángoló jelenség. Az 1930-as években a zsidók nem vették komolyan az akkori Németországban zajló politikai eseményeket. Kellőképpen beépültek már addigra a virágzó európai társadalmi életébe, amelyre komoly hatással bírtak. A figyelmeztető jeleket inkább téves riasztásként élték meg. Végül, ez rengeteg ártatlan ember halálát okozta!

A jelen helyzetük nagyon hasonlít az 1930-as évekre. Akkor és ott elárulták őket. A történelem, mintha ismételné önmagát. A megtévesztés, a hazugságok, az álhírek egészen nyilvánvalóak. De a mai figyelmeztető üzenetekre odafigyelnek már. Ennyi éven át sok mindent láttak és tapasztaltak. Mindennek ellenére az árulás az, amit bár Jézusnak is át kellett élnie, a legnagyobb kihívás elé állítja az embert és egy népet egyaránt.

Az Amerikai Egyesült Államok már 75 éve szövetségese Izraelnek, de a gázai háború kirobbanása (2023 október) óta a jelenlegi politikai vezetés nem tesz mást, mint szidja, fenyegeti és burkoltan a háború elvesztésére kéri, ösztönzi Izraelt, holott nyíltan támogatja őket fegyverekkel. Megy a “csiki- csuki” játszma. A legutóbb (2024 április/május) a fegyverszállítmányok visszatartása nagyon erős üzenet volt Amerikától, hogy fontosabb a HAMAS terroristák és Rafah védelme, mint Izrael ellenségeinek felszámolása. Mindemellett Izrael legfőbb ellenségét, Iránt is támogatja az USA anyagilag, holott nyílt titok, hogy az atombomba elkészítésével foglalatoskodnak már hosszú évek óta. A média folyamatosan arról tájékoztatja a nagy világot (HAMAS és UN szájíze szerint torzított statisztikák/számok alapján), hogy Gázában éheznek, és népirtás zajlik. Aztán jön a magyarázkodás, ahogy történt a napokban is, mert nem megalapozott számokat publikáltak, arra vonatkozóan, hogy hány palesztin nő és gyermek lelte halálát a több hónapja folyó háborúban. Tudom, hogy mi itt számokat látunk csak, miközben minden egyes szám mögött egy emberi élet volt. A HAMAS terrorszervezet felügyelete alatt álló gázai Egészségügyi Minisztérium jelentése igencsak túlzó számokat közölt, ami megint arra volt jó, hogy Izrael negatív megítélés alá essen nemzetközileg. Ezek miatt, a világ nagy része úgy érzékeli, hogy a zsidók az elnyomók, míg a palesztinok az elnyomottak, elfelejtve, hogy a barbár támadást a terrorista HAMAS indította el zsidó civil lakosok ellen 2023. október 7-én. 

Sajnos, az áruló csókját Izrael megkapja az Eklézsiától is. Azok a felekezetek, akik abban hisznek, hogy Isten lecserélte Izrael népét az Egyházra, csendben vannak, és jobb esetben elfordulnak, rossz esetben a gázai terroristákat éltető szlogenek mögé állnak oda. De ha valóban lecserélte Isten az Ő népét másra, akkor mi a biztosíték arra, hogy Isten nem cserél le minket is egyszer? Illetve miért van tele a Biblia azokkal az ígéretekkel, amik arról szólnak, hogy jóra fogja fordítani népe sorsát, békesség és virágzás vár még népére!?

A nagy végső Áruló, még nem lépett a történelem színpadára. Ő még ott várakozik a színfalak mögött. A megfelelő pillanatban fog előre lépni. Teljesen érthető, hogy a választott nép szívesen fogja őt fogadni. El fognak neki hinni mindent, hiszen ő, mint Izrael barátja fog megjelenni egy olyan világban, ahol most szinte minden és mindenki folyamatosan azt üvölti, hogy “Halál a zsidókra!” Az Antikrisztus az Elragadtatás után itt maradt emberek szemében a békesség nagykövete lesz, aki megoldást fog hozni Izrael népének. Béke lesz, újra lesz templomuk és elhiteti velük azt, hogy ő soha nem fogja elárulni őket. Azt fogja mondani, amit hallani akarnak. De három és fél év eltelte után, hátba fogja szúrni ő is a választott népet! Minden ígérete ellenére, üldözni, gyilkolni fogja a zsidókat. Mert a Hazugság Atyja nem tud mást tenni, mint pusztítani, ölni és félrevezetni. 

De Jézus megígérte, hogy ő vissza fog jönni, mint Király, aki valóban az lesz, akinek mondja magát. Ő fel fogja felállítani 1000 éves királyságát, ahol nem lesz többé árulás, tévhírek és a zsidók elleni gyűlölet-hadjárat. Egy olyan királyság lesz, ahol Ő lesz a jelenlévő uralkodó, akihez majd özönlenek a népek, mert tanítani fogja őket és ahol az Ő világosságához járulhat bárki. (Ézs.2:2-5) 

Tartalomhoz tartozó címkék: utolsó idők