Aminek hamarosan meg kell történnie - 39. RÉSZ

Fontos részletek

Észrevettem már magamon, hogy nagyon figyelmetlenül tudok elolvasni 1-1 levelet, amit kapok akár munkahelyemen, akár barátoktól. Felületesen végigpásztázom a sorokat, megragad az emlékezetemben néhány információ, de az biztos, hogy sokszor előfordult már, hogy nem vettem észre apróságokat. Pedig Isten Igéjének olvasásakor is a legizgalmasabb az, amikor megtalálunk egy-egy ilyen elrejtett kincset. Szeretem az olyan tanításokat, amikor a pásztor felhívja a figyelmemet ezekre az “apró” mozzanatokra.

Izrael kapcsán sokszor előkerül mostanában a kérdés, hogy vajon már ez az a háború lenne,amiről Ezékiel próféta írt még a 38-39. fejezetében? Ezért magam is újra elővettem ezt az Igerészt és kerestem, hogy mely mozzanatok miatt tudhatjuk biztosan, hogy még nem itt tart az Isten által előre megjövendölt események sorozata. A tizenötödik részben már írtam erről, amikor annak jártam utána, hogy kiket nevez Isten Igéje Góg népének, akik rá fognak támadni Izraelre. Ezékiel próféta Góg ellen prófétál, aki egy fejedelem, vagyis mai világunkban egy ország vezetőjének felel meg. Ő lesz az, aki seregeket gyűjt Izrael ellen és többed magával le fogja rohanni az országot. Jelenleg viszont azt látjuk, hogy Izrael nem egy állam vezetője által kirobbantott háborút vív. Hanem egy távoli ország (Irán, azaz az egykori Perzsia) rezsimje által pénzelt terrorszervezet(ek) felszámolására és a saját népéből elvitt foglyainak kiszabadítására küldi katonáit a frontvonalra.

Az Ezékiel 38:8 versben ezt olvassuk: “... évek múltán behatolsz a fegyveres pusztítás után helyreállított országba, amelynek lakói a többi népek közül gyűltek össze Izrael hegyeire, amelyek sokáig pusztán álltak. Kihoztam Őket a népek közül, és biztonságban laknak mindnyájan.” Fegyveres pusztítás után helyreállított ország. Amióta Izrael állam megalakult, több háborút éltek meg, mert sem a környező népek, sem pedig az Izrael területén élő arab népek nem tudtak belenyugodni a létrejöttébe. Gáza 2005-ig Izrael részét képezte, amikor is átadták azt a területet a palesztinoknak békéért cserébe. Jelenleg ezeket a területeket foglalja vissza katonailag Izrael. Hamarosan meg fogjuk látni, hogy ezek az elfoglalt területek vajon ismét az országukhoz fognak tartozni a fegyveres pusztítást követően, hiszen komoly esély van így a régóta vágyott békére. A terület lakói pedig azok lehetnek, akik a többi nép közül gyűltek össze, ugyanis az országba bevándorló zsidók száma az államalapítástól kezdve folyamatosan emelkedik. A világban az utóbbi időben fellángoló antiszemita megmozdulások pedig csak erősítik ezeket a folyamatokat. Isten sok helyen elmondja Igéjében, hogy Ő lesz az, aki népét szétszórja a népek közé, de Ő lesz az, aki a megfelelő időben visszahozza népét a földjükre. “Ezt mondja az én Uram, az Úr: Én kihozom Izrael fiait a népek közül, bárhová kerültek. Összegyűjtöm őket mindenfelől, és beviszem őket a saját földjükre.” (Ez. 38:21) Az elmúlt hetekben sok zsidó származású ember felteszi magában a kérdést, hogy vajon, biztonságban van-e az élete olyan országban, ahol a közhangulat az 1930-as évek végi Németországot idézi.  Hiszen majdnem 100 évvel ezelőtt sok más országban is, például hazánkban is megjelölték a zsidó emberek lakhelyét, betörték üzleteik ablakait. Manapság a modern technika és informatika segítségével, az okostelefonokon keresztül működő helymegfigyelés miatt, például az Egyesült Államokban egy jelenleg is futó kormányzati program kapcsán pontosan tudják az egyes zsidó emberek tartózkodási helyét. Nem tudom, hogy én lennék-e olyan bátor, mint Bonhoeffer vagy Corrie Tem Boom volt, akik annak idején megnyitották otthonukat arra, hogy zsidókat bújtassanak. 

Ezt gondolod (Góg): Fölvonulok a védtelen ország ellen, rátámadok a békében és biztonságban lakókra, akik mindnyájan úgy élnek, hogy sem várfaluk, sem zárral ellátott kapujuk nincs. Zsákmányt akarsz ejteni, prédát akarsz szerezni, hatalmaddal az újra benépesült romok ellen akarsz fordulni, a nemzetek közül összegyűjtött nép ellen, amely már jószágot és birtokot szerzett, és a világ közepén lakik” (Ez. 38: 11-12) Biztonságban laknak mindnyájan. Ez nem volt elmondható 2023-ig Izraelre, hiszen Gázától kerítéssel, megfigyelő kamerákkal ellátott “várfal” védte Izraelt. Ugyanilyen határvédelem áll még északon is Libanon felé. Az Iránhoz kapcsolódó terrorista szervezetek folyamatos fenyegetettséget jelentettek az elmúlt években az ott élők életére.

Ebből az Igerészből tudjuk még, hogy nem lesz olyan ország és nemzet, aki majd akkor Izrael mellett fog állni. Sebá és Dedán a mai Szaud-Arábia és Tarsis kereskedői, vagyis a Római Birodalom legnyugatibb részének, az akkori Hispánia népei tiltakoznak egyedül az Izraelt lerohanó Góggal szemben. Jelenleg az Egyesült Államok katonai jelenléte kézzelfogható a Közel-Keleten, akik Izraelt is támogatják. Illetve  Magyarország is azon kevés országok egyike, amely Izrael mellett foglalt állást a legutóbbi Egyesült Nemzetek (UN) szavazásakor.  

Majd így folytatja Ezékiel a próféciát: “Az utolsó napokban hozlak el téged országom ellen, hogy megismerjenek engem a népek, amikor szemük láttára megmutatom rajtad, Góg, hogy szent vagyok.” (Ez. 38:16) Isten megengedi majd “Gógéknak” ezt a hatalmas katonai inváziót Izrael ellen. Nem Izrael hadserege és nem is a messze híres titkosszolgálatuk fogja  őket akkor megvédeni, hanem Isten hatalma, kegyelme és szentsége. “Így mutatom meg, hogy nagy és szent vagyok, és megismertetem magamat a sok néppel, és megtudják majd, hogy én vagyok az Úr.” (Ez. 38:23) De ez a háború még előttünk van. Az utolsó napok lesz az az időszak, amikor elkezdődik az a hét éves Nagy Nyomorúság, amiben Isten népe megváltásán TOVÁBB fog munkálkodni, miközben megengedi azt is, hogy a Sátán megjelenjen és emberi formát öltsön, uralma alá hajtva a föld népeit.

Tartalomhoz tartozó címkék: utolsó idők