Aminek hamarosan meg kell történnie - 62. RÉSZ

Kirakós darabkái

Újra és újra rádöbbenek arra, hogy a blogírás során is annyi minden apróságra felnyitja Isten a szemem. Emellett azt is vallom, hogy ahogy telnek a napok, az ismeretünk is egyre gyarapszik, így válik egyre több minden világossá és egyértelművé. A Szentírásban olvasottak a szemünk előtt válnak valósággá. A megtévesztés egyre erőteljesebb, hiszen a Gonosz nem pihen, folyamatosan készíti elő az Antikrisztus evilági uralmát és ehhez nagyon igyekszik az antiszemitizmust is folyamatosan szítani.

Ha a múlt hét (2024. május 20-ai hét) történéseit kellene elemeznem, akkor talán két fontos eseményt emelnék ki, amiknek látszólag nem sok közük van egymáshoz. De a látszat sokszor csal. Két államfő, egyiknek a halála, míg a másik ellen pedig egy nemzetközi elfogatóparancs kiadásának híre.

Irán vezetőjének, Abraham Raisinek a halála (2024. május 18.) egy nem várt esemény volt. Bár tudom, hogy Isten tartja kezében mindannyiunk életét, de valahogy mindenképpen váratlan, hogy egy helikopter balesetben vesztette életét. Persze, megy a találgatás és másokra mutogatás, de én nem hiszem, hogy a helikoptert egy beépített Moszad ügynök vezette, illetve az amerikaiak nem küldtek alkatrészt a helikopterhez időben. Egyszerűen rosszak voltak a látási viszonyok, öreg volt a helikopter, és túl sokan utaztak rajta egyszerre. Balesetek mindig előfordulnak. Ez alól még egy államfő sem kivétel.

Raisi halála egy érdekes fordulatot hozhat. Most még nem látni, hogy milyen erők és hogyan fognak Iránban hatalomra jutni. Az biztos, hogy ‘Teherán Mészárosának’ halálát a többség ünnepelte, hiszen vérszomjas uralkodása alatt nők és férfiak váltak áldozatává az erkölcsi rendőrök kegyetlen kínzásainak, veréseinek és végül akasztásainak. Ő volt az, aki fanatikusan el akarta pusztítani nemcsak saját népében vélt ellenfeleit, lázadónak vélt állampolgárait, hanem Izraelt is. Halálát követően rajzolódik ki egyre jobban, hogy mennyi mindenben volt benne a keze. Pénzt nem kímélve építette ki Izrael körül a különböző proxi terrorszervezeteket, melyek állandóan támadták Izrael lakosságát rakétákkal, utcai terrortámadásokkal. A Nemzetközi Atomenergiai Ügynökséget (IAEA) az orránál fogva vezette, hiszen ez is nyílt titok, hogy Irán az atombomba elkészítését tűzte ki célul, melyet el tudott úgy adni nemzetközi színtéren, mint lakossági atomenergia fejlesztést, amihez még támogatást is kapott Amerikától. Pedig Irán vezetőjének a végső célja az atombombával Izrael elpusztítása volt.

Ami pedig a napokban rajzolódik ki egyre világosabban, hogy Raisi a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságban is gondoskodott beépített emberről. A szervezetet arra használta fel, hogy Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu és Gallant védelmi miniszter ellen elfogató parancsot adjanak ki népirtás vádjával. A legfőbb ügyész neve Karim Asad Ahmed Khan. Javaslom, mert érdemes utána olvasni, hogy mit írnak életéről, munkásságáról.

Mint minden puzzle játékban, itt is több apró darabból áll össze a teljes kép.

A tények, amiket tudunk: az iráni vezetés által pénzelt HAMAS terrorszervezet 2023. október 7-én brutális támadást indított Izrael civil lakosai ellen. Ebben a támadásban több száz zsidó és nem zsidó embert hurcoltak el Gázába fogolyként. Több, mint ezer embert, gyereket és babákat is brutálisan meggyilkoltak, megerőszakoltak, elégettek és a holttesteket meggyalázták. Izrael erre válasz lépésként katonailag megtámadta Gázát. Két fő céllal: hazahozni a foglyokat és felszámolni a Gázában hatalmon lévő terrorista csoportot. A katonai hadművelet több hónapja tart. Izrael bár szuverén állam, mégis rengeteg támogatást kap szövetségesétől. De aki pénzt ad, az jogot formál arra, hogy véleményt nyilvánítson, beleszóljon a hadműveletek időzítésébe, előkészítésébe. Ahogy telnek a hónapok sajnos az látszik, hogy az Amerikai Egyesült Államok vezetése egyre nyilvánvalóan jobban támogatja az arab országok érdekeit, mint Izraelért. Nem csoda, hiszen saját országát is elárasztották már azon népek polgárai, akik nem a békés együttélés hívei. A folyamatos népirtásról szóló tévhírek nagyon sok embert tévesztenek meg világszerte. Csak kevesen értik és látják, hogy micsoda óvintézkedések közepette vívja Izrael mindennapos csatáit. Netanjahu pedig első pillanattól kezdve tartja magát ahhoz a két fő célkitűzéshez, amit annyira nem akarnak mások, hogy elérjen. A foglyok szabadon bocsátásáról való tárgyalások újra és újra kudarcba fulladtak, és nem Izrael rugalmatlansága miatt. Például, Katar és Egyiptom is aktívan részt vett a felek közötti egyezkedéseknél, miközben Katarban élhetnek a HAMAS dúsgazdag vezetői, akik régen elhagyták az alagutakat, és Gázát. Egyiptom pedig tudott arról a rengeteg föld alatti alagútról, ami összekötötte Egyiptomot Gázával. Nyilván megtettek mindent, hogy Izrael nehogy bejusson Rafah-ba és feltárja ezeket a titkos csempész útvonalakat.

A fenti információk alapján mélységesen szomorú kép rajzolódik ki a volt teheráni vezetőről, akit a gyűlölet vezérelt és pozícióját kihasználva messzire elért a befolyása. Kit milyen szálak fűztek Raisi-hoz, azt nem tudom. Sajnos, az iszlám hívő emberek között sincs mindig egyetértés és béke, de a közös ellenség össze tudta még őket is hozni. Az pedig, hogy pont Izrael államfőjét vádolják népírtással, azon túl, hogy felháborító, mélységesen szomorú. Mert ha kicsit végiggondoljuk, hogy az elmúlt néhány évben mely ország diktátorai felelősek polgárok millióinak haláláért, elnyomásáért, szadista kínzásokért és rengeteg elkövetett háborús bűnökért, akkor felteszem a kérdést, hogy ellenük miért nem ad ki a hágai Büntetőbíróság elfogatóparancsot?! Csak néhány ország és név jut most eszembe: Szíria elnöke, Észak-Korea elnöke, Irán elnöke, Fehéroroszország elnöke. A sort pedig lehet folytatni és ezekhez jönnek még a különböző terrorszervezetek vezetői.

Úgy gondolom, hogy Raisi esetében is igaz a 73. Zsoltár 17-20 versei:” Végül elmentem Isten szent helyére, és megértettem, hogy milyen végük lesz. Bizony, sikamlós talajra állítottad, és pusztulásba döntöd őket! Hogy fognak elpusztulni egy pillanat alatt! Végük lesz, semmivé lesznek rémületükben. Mint ébredés után az álomkép, úgy tűnik el képük, ha fölserkent, Uram!”

Tartalomhoz tartozó címkék: utolsó idők