Miért nem lépsz hitből?

Sonkoly Anna
2019. 11. 27. 15:34:04

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít”

Fil 4,13

Miért nem lépsz hitből?

Isten gyakran kér tőlünk nehéz dolgokat. Kezdjünk bele egy új szolgálatba, evangelizáljunk, nyissunk új emberek felé, szeressünk valakit, akit nehezünkre esik. Mindannyiunknak van valami, amiről tudjuk, hogy meg kellene tennünk, de nehezünkre esik. Úgy tűnik, hogy képtelenek vagyunk rá, és nem fogja megérni az erőfeszítést.

Ez lehet az első oka, annak, hogy nem lépünk. Azt gondoljuk, hogy úgy se sikerül, vagy úgy se fogjuk tudni végig csinálni. Nekünk tényleg lehetetlen, viszont tudjuk, hogy Istennek semmi sem az. Az egyik gátja a hitlépéseknek az, ha nem hisszük ezt el.


Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít. Az első lépés a tettek felé, ha elhisszük ezt az igét.


Ha saját erőnkből szeretnénk jó dolgokat tenni, az lehetetlen, még akkor is, ha azokat Isten kéri. A mi erőnk véges, de szerencsénkre nem egyedül küzdünk. Isten velünk van, és ad elég erőt az előttünk álló feladathoz.

Hogyan lehet miénk ez a mindenható erő? Egyszerűen kérni kell. És ha elhisszük, hogy Krisztusban mindenre van erőnk, akkor miért ne kérnénk ezt mindennapjainkra. Sajnos ezt sokszor elmulasztjuk.

Amikor eljutunk oda, hogy elhisszük a Filippi 4, 13-at. És azt is, hogy Isten hallja imáinkat, akkor miért nem kérünk? Én észrevettem, hogy sokszor nem merem kérni azt az erőt. Az igazság az, hogy nem szerettem volna kilépni a komfort zónámból. Tudtam, hogyha megkérem Istent, hogy adjon erőt, akkor azt az erőt tényleg használnom kell.


De ne feledjük, hogy a legcsodálatosabb dolgok mindig a komfortzónánkon kívül történnek.


Nézzük csak meg a tanítványok életét, Jézus folyamatosan olyan dolgokat kért tőlük, ami nem volt kényelmes: Vessék ki a hálóikat mindenki előtt nappal, amikor köztudott, hogy már nem lehet halat fogni. Osszanak szét öt kenyeret és két halat és 5000 ember között. Virrasszanak, és sok egyéb. De ha megkérdeznénk őket, valószínűleg kiderülne, hogy nem bánták meg.

Merjünk mi is erőt kérni Istentől, hiszen tudhatjuk, hogy meg fogjuk kapni. Megígérte.

Tartalomhoz tartozó címkék: erő hit hitlépés nehézség