Paraméterek

Oldalszám: 400 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 1,5cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2016

Istennel a szenvedés kohójában

Szerző Timothy Keller,
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
4.990 Ft 4.491 Ft
Menny.:db
Istennel a szenvedés kohójában
4.990 Ft 4.491 Ft
Menny.:db

Leírás

Miért engedi meg Isten a szenvedést? – ez az ősi kérdés az idők kezdete óta hívőknek és nem hívőknek egyaránt állandó fejtörést okoz. Timothy Keller, akinek művei vallási és világi körökben egyaránt olvasók millióit vonzzák, ezzel a nehezen megválaszolható kérdéssel igyekszik megbirkózni könyvében. Rávilágít arra, hogy a szenvedés és fájdalom értelmet és célt hordoz, valamint meggyőzően érvel amellett, hogy az emberi tapasztalat e lényegi velejárója fölött csakis az Istenhez fűződő kapcsolatunk megértése révén arathatunk győzelmet. Szeretnél annyira mélyen bízni Istenben, hogy ne tudjanak megingatni a csalódások? Szeretnéd megismerni önmagad, felfedezni erősségeidet és gyengeségeidet? Szeretnél empatikus támaszt nyújtani azoknak, akik fájdalmat hordoznak? Szeretnél bölcsen viszonyulni az élethez?
Timothy Keller könyve szerint szenvedés nélkül ezek egyike sem lehetséges. Érveit a Biblia mellett különböző kultúrák, vallások és történelmi korok felismeréseire alapozza. Ugyanakkor inspiráló és személyes történetek által enged bepillantást azok életébe, akik Istennel járták végig megpróbáltatásaikat. A szerző ezúttal arra irányítja rá figyelmünket, hogy Isten ott van velünk a tűzben. Pontosan tudja és érti, hogy milyen nehéz az élet. Mellettünk áll, egészen közel hozzánk. Megismerhetjük őt, és támaszkodhatunk rá a nehézségekben, melyeken végigkísér, ha mellészegődünk.

Vélemények

4.00
1 értékelés
0
1
0
0
0
Írja meg véleményét!
2020. 09. 18.
Engem ez a téma érint jelenleg. Átnéztem a könyvet, nagyon aprólékos alapos munkának látszik. Nagy lélegzet kell hozzá hogy elmélyülten elolvassam, mert komoly írásnak mutatja magát.