Paraméterek

Oldalszám: 110 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 0,6cm
Kötés: Puhatáblás

Willie találkozása Krisztussal - A kis sánta Walter

Szerző Asztahov-Szalov, N.I.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
1.200 Ft
Menny.:db
Willie találkozása Krisztussal - A kis sánta Walter
1.200 Ft
Menny.:db

Leírás

E két kis könyv szerzője, N. I. Szalov-Asztahov lelkes tagja volt egy kis missziói csoportnak 1918 és 1923 között Oroszországban. Szörnyű üldöztetésekkel és nehézségekkel kellett szembenéznie munkatársaival együtt, akikkel állhatatosan hirdette az evangéliumot az igazságra éhes sokaságnak a bolsevik forradalom első évei alatt.

Ebben a polgárháborús időszakban a katonák támadásai mellett, akik kilenc missziós munkatársat gyilkoltak meg kegyetlenül, ezek az igehirdetők az Orosz Ortodox Egyház legkeményebb ellenállásába is beleütköztek. Ezek a valóban megtörtént események először 1930-ban kerültek kiadásra.

Az elbeszélések középpontjában gyerekek állnak, akiknek őszinte hite néha a felnőtteket is megszégyenítette. Willie története élesen középpontba állítja a stundisták (ahogy a Biblia tanulmányozóit gyakran nevezték) és az ortodoxok közötti ellentétet. A kis Sánta Walterről szóló történet egy árvaház keresztyén nevelői és gyerekei, illetve az új rendszer kiszolgálói közötti feszültséget jeleníti meg.

Bár gyerekek a főszereplők, a történetek olvasását szülői felügyelettel ajánljuk a bemutatott nehéz körülmények, szenvedések miatt.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!