Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 1 322-32-53

Ritter Ida - Nagyobb Ő / Értékmozaik

Ár:
4.890 Ft
Webár:4.890-ft
Kiadó Magánkiadás
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

 Két könyv egyben: Nagyobb Ő - Katolikus papból lett református lelkipásztor feleségének vallomása.  + Értékmozaik - Út a boldogélethez. 

Nagyobb Ő:  "Ő nagyobb a múltunknál, a fájdalmainknál, a betegségeinknél, a csalódásainknál, a hiányainknál, a függőségünknél. Ő nagyobb a sebeinknél, a meg nem értettségünknél, a magányunknál, a kilátástalanságunknál, a szégyenünknél. Ő nagyobb a szorongásainknál, a kétségeinknél, a félelmeinknél, az önsajnálatunknál. Ő nagyobb a világnál, Ő nagyobb a halálnál, mert legyőzte azt. Ő mindennél nagyobb!"

Dr. Thoma László református lelkipásztor, a kötet teológiai lektora, azt tartotta a legfontosabbnak elmondani a bemutatott könyv kapcsán, hogy folyamatosan arról „beszél”: kicsoda Isten és annak fényében kicsoda az ember. A személyes élettörténeten keresztül az ő munkálkodására hívja fel a figyelmet, a második, cselekvésre sarkalló, Értékmozaik címet viselő részben pedig egy olyan életszemléletet kínál fel, amely mögött ugyancsak ő áll. Földváriné Csuti Orsolya tanár, a kötet nyelvi lektora pedig úgy fogalmazott: a Nagyobb Ő „nem önkifejezés, hanem küldetéssel megírt regény”.

Ritter Ida, mint a bemutatón is megerősítette, sokáig ágált az ellen, hogy megírja a saját történetüket – noha évek, évtizedek óta mind többen kérték tőle, hogy „öntse könyvbe” azt. Önmagában csak ezért nem ragadott volna tollat a kezébe, és mindaddig tiltakozott ellene, míg meg nem értette, hogy azon keresztül tud szólni arról, aki még a „nagy ő”-nél is nagyobb.

Értékmozaik: A szerző szerint a legtöbb ember a boldogságot, a szabadságot vágyja, és azt a ráadást akarja megkapni, melyet Isten azoknak ígért meg, akik először az ő országát és igazságát keresik (vö. Máté evangéliuma, 6. fejezet, 33. vers). Pedig a „boldogélet” az, amire Jézus hív el, és úgy leszünk szabadok, ha kapcsolódunk az Alkotónkhoz és az ő rendjéhez igazodunk. Mára egy értékmozaikokon alapuló életszemléletet sikerült elsajátítania, amelyben „csupa olyan dolog van, amely ma kivágja a biztosítékot”. (Türelem, tisztelet, hála, állhatatosság, fegyelem – hogy a tartalomjegyzék alapján csak néhányat emeljünk ki.)

(Magánkiadás) 547 old. ára: 4.890-ft

Hasonló termékek!

Webár: 3330-ft
3.700 Ft 3.330 Ft
Webár és bolti ár megegyezik
3.500 Ft 3.150 Ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Oldalszám: 547 oldal
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2020