Paraméterek

Oldalszám: 232 oldal
Méret: 19,7 × 14,2 × 2cm
Kötés: Puhatáblás

Paul White a dzsungeldoktor

Szerző White, Paul
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
1.600 Ft
Menny.:db
Paul White a dzsungeldoktor
1.600 Ft
Menny.:db

Leírás

PAUL WHITE A buyufa alatt című könyv írója.
Dr. Paul White (1910–1992), a jól ismert ausztrál író orvosként és misszionáriusként a Tanganyikában szerzett tapasztalatait felhasználva írta meg népszerű könyveit. Édesapja már egész korán megragadta fia képzeletét az angol-búr háborúban szerzett afrikai élményeinek megosztásával. Apja korán meghalt, de Paulra hagyta történetmondó képességét és különleges humorérzékét.  Paul 16 évesen átadta az életét Krisztusnak, és orvosnak tanult, hogy misszionárius lehessen Afrikában. Feleségével Sydney-t hátrahagyva Tanganyikába utaztak, hogy ott szolgáljanak, azonban Mary betegsége miatta vissza kellett térniük Ausztráliába. Nemsokára rádióműsorokba hívták, ahol megosztotta a hallgatósággal az ún. dzsungeldoktor történeteket. Ezek anyagai szolgáltak alapul későbbi könyveihez. 
Ahogy mindig is mondta, a „vegyes felvágott” életmódot szerette. Dolgozott reumatológusként, előadásokat tartott, keresztyén szervezetek irányításában vett részt, foglalkozott írással, állattörténetei feldolgozásával (képregény, kazetta, diafilm formájában), rádió és TV müsorokban szerepelt. Madarak iránti szeretetét madárdal felvételek terjesztésével fejezte ki. 
Könyveit 109 nyelvre fordították le eddig (2017), és több mint egymillió példányban keltek el. Paul White megértette, hogy bár afrikai terveit fel kellett adnia, Isten jobbat tervezett, hiszen hazatérésével több embert ért el az üzenete, mintha maradt volna. 
 
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!