Paraméterek

Méret: 18 x 18cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2019

Narnia krónikái (összes) díszdobozos

Szerző C. S. Lewis
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
19.990 Ft 17.991 Ft
Menny.:db
Narnia krónikái (összes) díszdobozos
19.990 Ft 17.991 Ft
Menny.:db

Leírás

Narnia birodalmának titokzatos történetét hét részben meséli el a világhírű szerző, C.S. Lewis, a kötetek külön-külön is remekművek. A sorozat a jó és a rossz örök háborúját mutatja be: olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Izgalmas utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. A hét különálló kötet fejezeteit a történet eredeti illusztrátora, Pauline Baynes ikonikus képei díszítik. A díszdoboz a sorozat mind a hét kötetét tartalmazza.

"Ahogy Lewis megírta a fejezeteket, feltűnő, hogy egyre jobb írói kvalitásokra tesz szert, míg végül a keresztény hitvilág csodálatosan komplex metaforájává válik. A gyerekeknek írt, ízig-vérig klasszikus angol meseregény kötetről kötetre mitológiává, filozófiává és teológiává alakul, hogy egy hatalmasra duzzasztott példázat kerekedjen belőle hitről, erkölcsről – az egymás között oly sokféleképpen átjárható világokról. A meséből kaland lesz, a kalandból pedig az olvasó egyszer csak azt tapasztalja, hogy elkezdi mélyen vizsgálni és újraértelmezni a világképét – elkezdi Aslant keresni önmagában, és elkezdi kutatni a Narniába (vagy mindenki nevezze kedve szerint) vezető utat. Narniába (vagy mindenki nevezze kedve szerint) bárki eljuthat, és mindenki a saját útján kell hogy eljusson oda…" - W.F.


 

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2023. 01. 28.
Lewis könyvei a Jó és rossz örök párharcáról egy igazi klasszikus! Amúgy is jó élmény olvasni, hát még ilyen szép, igényes kiadásban... Érdemes volt megvenni!