Paraméterek

Oldalszám: 140 oldal
Kötés: Keménytáblás
Kiadás éve: 2021

Menekülők

Szerző Győri L. János / Győri Katalin
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
Könyv
2.600 Ft 2.340 Ft
Menny.:db
Menekülők
2.600 Ft 2.340 Ft
Menny.:db

Leírás

Történelmi dráma két felvonásban
A történelmi dráma 1660-ban, Debrecenben játszódó események három napját eleveníti fel, miután a török seregek elfoglalják Váradot, és a menekülők egy része, köztük a református iskola közel száz diákja és tanára itt keres menedéket. A színdarab nemcsak a Kollégium történetében meghatározó eseményeket jeleníti meg a mai olvasó számára is befogadható formában, hanem érzékletesen ragadja meg a közösségi és egyéni sors, a nélkülözés és kilátástalanság, illetve a keresztyén hit, reménység és felelősség feszültségeit és összefüggéseit is. A dráma a Reformáció 500 „Akikre nem volt méltó e világ” drámapályázat nyertes alkotása.

„A kortárs színház nem a nézőt viszi a múltba, és nem a múltat emeli át a néző jelenébe, hanem a nézők közösségének saját valóságát szeretné átélhető jelenné tenni, azaz létezésünk igazolására javasol rejtélyes bizonyítékokat... A Menekülők az emelkedettnek ható régi nyelvezete ellenére a közvetlenségével lep meg.”  (Visky András)

„A színdarab azokat az erkölcsi dilemmákat veti fel, hogyan is cselekszünk nehézségek, ránk nehezedő terhek, háborúk, kataklizmák idején. Amikor a normális cselekvésnek nincs normája, a törvény és törvénytelenség közt keskeny a határ, a rend rendetlenségben nyilvánul meg. Az erre adott válasz hitünk és életünk állapotát is tükrözi.” (Bölcsföldi András)

(Kálvin kiadó) 140 old. keményborítós, ára: 2.600-ft   Webár: 2.340-ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!