Paraméterek

Oldalszám: 322 oldal
Méret: 20,5 × 14cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2019

Lila rubint

Szerző Széchey Rita
Átlagos értékelés: (2)
Kívánságlistára teszem
Könyv
3.450 Ft 3.105 Ft
Menny.:db
Lila rubint
3.450 Ft 3.105 Ft
Menny.:db

Leírás

Miért érzi úgy egy tehetséges festőművész, hogy nincs értelme tovább az életének? Mi elől menekül az óceán túlsó partjára egy jómódban élő fiatal kutató, és miért gondolja, hogy itthon nincs számára jövő?
Mi a titka az Öregúrék lelki békéjének? Hogy voltak képesek ép ésszel túlélni háborút, kitelepítést, mellőzést, halált? Valóban nincs a szívükben bosszúvágy és keserűség? Mi hiányzik a Lila rubint szereplőinek? Mi a válasz a kérdéseikre? Mi az igazság? Hol van az igazság?
Széchey Rita új regényében két – önmagát és az életet kereső – fiatal és két idős, a történelem viharában megpróbált ember összefonódó sorsán keresztül találkozhatunk saját kételyeinkkel, problémáinkkal, kérdéseinkkel, válaszainkkal. Míg vívódásaikat követjük, megcsap bennünket a háború utáni rezsimek halálos szele, majd tanúi lehetünk, hogy mit is jelent a szeretet akkor, ha a kedves már nem a valamikori ragyogó fiatal lány… Megtudjuk, hogy miért kezdte újra a festést a fiatal művésztanár, miért halogatta a hazalátogatást az unoka, de az sem marad titok, hogy miként került hozzájuk a marokkói mozaik…
A novellisztikus fejezetekből felépülő izgalmas történet végéről pedig most sem marad el az írónőtől eddig megszokott csattanó…
Széchey Rita a szemorvos-író az Irodalmi Rádió pályázatán novelláival kiérdemelte Az év orvos írója 2015. címet.

Vélemények

5.00
2 értékelés
2
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2023. 04. 27.
Kedves történet. Főleg fiatal felnőtteknek ajánlanám, akár olyanoknak is, akik nem élnek hívő életet, de szembe találták már magukat morális kérdésekkel, az Isten nélkül eltöltött hétköznapokban felmerülő állandó hiányérzettel, indulatokkal amiket nem tudnak hova pakolni. Jó példa lehet ez a történet arra, hogyan vasalja ki Isten azokat a ráncokat amiket mi okoztunk az életünkben, ha benne bízunk.
2020. 05. 13.
Hihetetlenül jó könyv!!!
Élvezet végigkövetni a szereplők fejlődését, belelátni a gondolataikba.
Megkerülhetetlen és kemény kérdésekre keresik a válaszokat... nagyon izgalmas ez az út!
Széchey Rita eddigi könyveit is nagy élvezettel olvastam és most a Lila rubint is szíven ütött.